29joulu2016

Auton käsiraha lainalla

Uuden auton osto on monen unelmissa. Tavanomaisena auton rahoituskeinona käytetään yleensä joko autoliikkeen myöntämää lainaa, jossa on auto vakuutena tai sitten kolmannen osapuolen myöntämää vakuudellista tai vakuudetonta lainaa. Autolle ei useinkaan saa täyttää lainaa varsinkaan autoliikkestä, vaan on maksettava myös ns. käsiraha. Käsirahan maksu voi kuitenkin muostaa esteen auton hankinnalle, mikäli säästöjä ei ole riittävästi tai ei ole vanhaa autoa, jonka antaa vaihdossa.

 

Auton rahoitus

Auton käsiraha kuten muukin rahoitus kannattaa miettiä tarkkaan.

 

Käsiraha lainalla

Auton käsirahan rahoitus ei rajoitu vain säästöihin tai vaihdossa annettavaan autoon. Auton käsirahan voi rahoittaa myös lainalla, tarkemmin sanottuna yleensä kulutusluotolla.

Asiaan liittyen herää helposti kysymys, että miksi auton myyjä, tms. ei voi antaa lainaa koko auton hinnalle? Asianlaita johtuu autolainan myöntäjän riskienhallinnasta; käsiraha on keino rajata lainanmyöntäjän riskiä. Käsirahan avulla autokauppa voi myös markkinoida autoa edullisemmalla kuukausierällä ”Vain xxx € verran kuukaudessa”, joka on tietysti käsirahan maksamisen jälkeen alempi, koska osa auton hinnasta on jo maksettu.

Auton käsirahan voi siis halutessaan rahoittaa myös kulutusluotolla, joka mahdollistaa sen, että auto voidaan hankkia tarvittaessa joustavasti ja nopealla aikataululla. Auton käsirahaa varten otetun kulutusluoton maksuaika kannattaa pitää samana tai lyhyempänä, kuin mikä on pääasiallisen autolainan maksuaika. Auton voi halutessaan rahoittaa myös kokonaan kulutusluotolla, joka voi tulla kysymykseen varsinkin, jos auton myyjällä on huonot rahoitusehdot. Auton rahoitusvaihtoehtoja kannattaakin vertailla ennen ostoa ja mieluusti kilpailuttaa otettava laina.

 

 

 

 

 

  • 29 joulu, 2016