07joulu2016

Lainanhakijan muistilista

Lainan hakeminen ei ole mitenkään erityisen vaikeaa, mutta se sujuu vielä helpommin pienellä ennakoinnilla. Tässä käsitellään asiaa erityisesti kulutusluottojen näkökulmasta, mutta pätee myös muihinkin lainoihin.

 

1. Selvitä lainatarve

  • Aika selvä tapaus, mutta on paljon helpompaa ensin selvittää paljonko tarvitsee lainaa, kuin alkaa hakemaan heti uutta lainaa edellisen päälle tai huomata ottaneensa ihan liikaa lainaa.

 

2. Kuinka pitkäksi aikaa?

  • Lainasumman ohella laina-aika on keskeisin tekijä kuukausittaisen lyhennyksen määrittelyssä. Kulutusluottojen tapauksessa (kulutukseen) laina-aika kannattaa mitoittaa siten, että pystyt maksamaan lainan takaisin kohtuullisen nopeasti kuukausittaisten tulojesi rajoissa. Jätä budjettiin väljyyttä, mutta pyri kuitenkin reippaaseen maksutahtiin.

 

3. Tiedot lainahakemusta varten.

  • Selvitä etukäteen yleisimmät lainahakemusta varten tarvittavat tiedot, jolloin voit hakea lainaa heti, kun haluat. Tarvittavat tiedot vaihtelevat pankista ja rahoituslaitoksesta riippuen, mutta yleisimpiä kysyttäviä tietoja ovat tulot (brutto/netto), velat, varallisuus, sekä työ. Mikäli haet yhdessä jonkun toisen kanssa, niin muista, että hänenkin tietonsa vaaditaan hakemusta varten. Kannattaa siis vähän vilkaista edellistä palkkakuittia, sekä luottokorttilaskua tai asuntolainan jäljellä olevaa määrää, niin pääset itse haussa helpommalla.

 

Lainahakemus

Helpota hakua selvittämällä etukäteen tiedot lainahakemusta varten.

 

 

 

 

  • 7 joulu, 2016