Arkadia Rahoitus lainaa edullisesti

Yritysluottoa 1.000 – 100.000 €

 • Nopea ja ei-sitova lainahakemus
 • Saat lainatarjouksen jopa tunnissa
 • Myös ilman reaalivakuuksia

Miksi hakea yritysluottoa Arkadia Rahoituksen avulla?

 • Säästät vaivaa kilpailuttamalla useita lainoja yhdellä hakemuksella – teemme työn puolestasi
 • Et sitoudu mihinkään, päätät itse hyväksytkö lainatarjouksia
 • Ei vaikeita ja aikaa vieviä yrityslainaneuvotteluja tai paperisotaa.
26%
1 2
Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Yrityksen sähköpostiosoite
Yrityksen puhelinnumero
Y-tunnus

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö

Mikä ihmeen yritysluotto?

Yrityksen pyörittämiseen kuuluu monia eri menoja. Oli kyseessä sitten alkupääoman tarve, tai yrityksen laajentumiseen tarvittavat varat, tulee ulkopuolisen rahoituksen tarve vastaan jossain vaiheessa useimpien yritysten toimintaa. Tämän tapahtuessa, voi yritysluotto olla varteenotettava rahoitusvaihtoehto. 

Yritysluoton avulla voit rahoittaa yrityksesi alkutaipaleella vastaan tulevat haasteet, kuten uusien myyntituotteiden tai työkaluston ostamisen, tai avustaa jo toiminnassa olevaa yritystä laajentumaan uusia työntekijöitä palkkaamalla tai suurempiin tiloihin siirtymällä.

Mitä yritysluotto tarkoittaa?

Yritysluotolla tarkoitetaan pankkien tai rahalaitosten yrityksille myöntämää luottoa, eli lainaa. Joskus yritysluotto termiä käytetään yrityslimiitistä, eli yrityksille tarkoitetusta joustoluotosta puhuttaessa, mutta yleisemmin yritysluotto on synonyymi yrityslainalle

Yritysluotto on siis yritystoimintaan tarkoitettu rahoitusmuoto, jota haetaan joko pankista tai rahalaitokselta. Eri luotontarjoajat tarjoavat yritysluottoa eri ehdoilla ja lainatuotteita löytyy niin vakuudellisina kuin vakuudettominakin vaihtoehtoina. 

Koska yritysluotto on tarkoitettu yritystoimintaa varten, liittyy sen käyttöön usein tiettyjä ehtoja. Nämä voivat muun muassa säädellä mihin tarkoitukseen lainattu luotto käytetään ja luoton saamiseksi luotonantajalle on mahdollisesti esitettävä tarkka selvitys sen käyttötarkoituksesta.

Yritysluotto voi hakea niin perinteisistä kivijalkapankeista sekä eri rahalaitoksilta. Paras tapa aloittaa yritysluoton etsiminen on kilpailuttaa eri luottovaihtoehdot verkossa. Arkadia Rahoituksen lainavertailun avulla voit vertailla eri yritysluotto vaihtoehdot helposti ja nopeasti. Näin saat paremman kuvan lainamarkkinoilta löytyvistä luotoista, mikä puolestaan helpottaa juuri sinun yrityksellesi sopivimman luottovaihtoehdon löytämistä.

Se minkälainen luotonantaja on sinulle parhain vaihtoehto, riippuu pitkälti yrityksesi luottotarpeesta, taloudellisesta tilanteesta ja mihin tarkoitukseen luottoa haetaan. Vakuudettomia yritysluottoja on nykyisin helppo hakea suoraan verkossa ja lainaa on mahdollista saada yrityksen käyttöön jo muutaman päivän kuluessa. Vakuudettomien yritysluottojen myöntäjinä toimivat usein eri rahalaitokset, mutta samantyyppisiä lainoja voi löytyä myös perinteisten pankkien lainatarjonnasta. Eri vaihtoehtojen kilpailuttaminen kannattaa, jotta löydät luoton, joka tarjoaa parhaimmat ehdot, sekä suotuisamman hinnan. 

Vakuudelliset yritysluotot ovat usein perinteisiä pankkilainoja ja useimmat niistä löytyvätkin siis pankkien tarjoamista lainavalikoimista. Vakuudelliset lainat ovat usein vakuudettomia lainoja halvempia, mutta niiden hakuprosessi voi olla monimutkaisempi ja näin ollen kestää pidempään.

Mihin yritysluotto on tarkoitettu?

Yritysluottoa voi muun muassa hakea yritystoiminnan aloittamista varten, kasvavan yrityksen erinäisiin tarpeisiin, uuden henkilökunnan palkkaamiseen, työlaitteiston ostoon, tai uuden liiketilan vuokraamiseen. Luottotarpeita on yhtä monia kuin yrityksiäkin, ja lainamarkkinoilta löytyy luottovaihtoehtoja useaan eri tarpeeseen. 

Se kuinka haetun luoton voi käyttää, riippuu luotontarjoajan asettamista ehdoista. Vakuudettomat yritysluotot eivät usein säätele luotolle tiettyä käyttötarkoitusta ja yrityksen omistaja voi siis käyttää sen yritykselleen parhaaksi katsomallaan tavalla. Vakuuksia vastaan haetut yritysluotot ovat puolestaan suurempia summia varten tarkoitettu, ja niihin voi liittyä tarkkoja ehtoja lainan käyttöä varten. Vakuudellisen yritysluoton vakuutena voi esimerkiksi toimia sen avulla ostettu työkone tai ajoneuvo, ja se toimiikin siis lainan takauksena.

Mitä yritysluoton saantiin vaaditaan?

Kuten kuluttajaluottojenkin kohdalla, yritysluoton vaatimukset vaihtelevat luotontarjoajien ja lainatuotteiden mukaan. Yleisesti luottoa hakevalta yritykseltä vaaditaan vähintään puhtaita luottotietoja ja suomalaista toimiosoitetta. Luoton saantiin vaikuttavat muun muassa:

 • Lainasumman määrä
 • Haettu laina-aika
 • Luoton käyttötarkoitus
 • Liiketoimintasuunnitelma
 • Edellisten vuosien tilinpäätökset
 • Luottoluokitus
 • Kuinka realistiset yrityksen rahoitussuunnitelmat ovat

Yritysluottoa hakiessa kannattaa luoton etsiminen siis aloittaa omien tarpeiden tarkasta suunnittelusta. Näin saat paremman kuvan siitä minkä suuruista ja tyyppistä lainaa sinun kannattaa hakea. Kannattaa myös muistaa, että yritysluottojen vaatimukset voivat vaihdella eri yritystyyppien välillä.

Kuka voi kilpailuttaa yritysluotot?

 • Yritys ja sen omistajat toimivat Suomessa
 • Yrityksellä tai sen vastuuhenkilöillä ei ole tuoreita maksuhäiriöitä
 • Yritys on kaupparekisterissä oleva suomalainen yritys

Vakuudeton vai vakuudellinen laina?

Yritysluottoja on saatavilla niin vakuudellisina kuin vakuudettomanakin. Molemmissa vaihtoehdoissa on omat hyvät ja huonot puolensa ja ne kannattaa vertailla huolella ennen lainatyypin valitsemista. 

Vakuudelliset yritysluotot ovat usein vakuudettomia lainoja halvempi vaihtoehto, sillä niiden riski on luotonantajan kannalta pienempi. Vakuudellista yrityslainaa varten yrityksellä tulee olla jonkinlaisia reaalivakuuksia, joita vastaan he voivat luottoa ottaa. Vakuuksina voi esimerkiksi toimia yrityksen omistama kiinteistö tai ajoneuvo, mutta luotto voidaan myös sitoa sen avulla hankittuun irtaimistoon. Jos haettu yritysluotto siis käytetään esimerkiksi uuden työkoneen ostoon, voi pankki tai rahalaitos ottaa kyseisen koneen haltuunsa, jos lainan takaisinmaksussa ilmenee ongelmia. Vakuudellinen yritysluotto voidaan usein ottaa myös muun pankkilainan täydennykseksi tilanteissa, joissa haettu laina ei riitä kaikkiin yrityksen rahoitustarpeisiin. Tämä voi tarjota lisää joustavuutta yrityksen talouteen ja koska se on jo olemassa olevan pankkilainan lisä, on takaisinmaksuaika usein myös hiukan tavallista pidempi. Vakuudellisten luottojen huono puoli on niiden hitaus. Koska tämän luottomuodon sopimukset ovat usein vakuudettomia lainoja monimutkaisempia, kestää lainanhakuprosessi myös usein pidemmän aikaa. Vakuudellista lainaa on myöskin vaikea saada, jos yritykseltä ei löydy tarvittavia reaalivakuuksia ja se ei siis välttämättä sovi esimerkiksi juuri aloittaville yrityksille. 

Yritysluottoa on myös mahdollista löytää vakuudettomana. Vakuudettomia luottovaihtoehtoja löytyy verkosta useampia ja niiden asettamat ehdot ja hinnat kannattaa vertailla huolella. Vakuudettomat luotot ovat lähes aina vakuudellisia luottoja kalliimpia ja niiden korot sekä muut maksut kannattaa siis tarkistaa ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Kannattaa myös huomioida, että useimmat niin sanotut vakuudettomat yrityslainat eivät ole täysin vakuudettomia, vaan reaalivakuuksien sijaan niihin vaaditaan henkilötakaaja. Takaajana toimii usein yrityksen omistaja tai omistajat, ja tämä henkilö tai henkilöt ovat vastuussa lainan takaisinmaksusta, jos yritys ei syystä tai toisesta selviä lainanlyhennyksistään. Verkosta löytyy myös rahoittajia, jotka tarjoavat täysin vakuudettomia yritysluottoja, mutta nämä ovat lähes poikkeuksetta kalliimpia lainatuotteita ja niiden ottamista kannatta siis harkita tarkasti. Vakuudettomien yritysluottojen hyvä puoli on niiden nopeus. Voit saada rahaa yrityksen käyttöön jo muutamassa päivässä, ja tämä voi siis olla hyvä vaihtoehto, jos pääomaa tarvitaan käyttöön pikaisesti. Vakuudeton yritysluotto ei myöskään yleensä ole sidottu tiettyyn käyttötarkoitukseen ja sen käyttö on siis vakuudellista lainaa vapaampaa.  

Olipa yrityksellesi sopivin vaihtoehto sitten vakuudellinen tai vakuudeton luotto, paras tapa aloittaa yritysluoton etsiminen on tehdä se Arkadia Rahoituksen lainavertailun kautta.

Yritysluoton korot

Kuten muidenkin lainatuotteiden kohdalla, myös yritysluottojen korot muodostuvat lainan nimelliskorosta ja todellisesta vuosikorosta. Nimelliskorko tarkoittaa pelkästään luottosummasta perittävää korkoa, kun taas todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kustannukset, kuten kuukausi/vuosimaksun, tilinhoitomaksun ja tilinavausmaksun. Yritysluottoihin liittyy usein maksuja, joita kuluttajaluotossa ei välttämättä ole, joten todellinen vuosikorko on yrityksen tärkeä selvittää juuri yritysluotoista puhuttaessa. Yritysluoton korkoihin vaikuttaa muun muassa:

 • Lainasumma
 • Laina-aika
 • Markkinoiden kysyntä ja tarjonta
 • Onko laina vakuudellinen vai vakuudeton
 • Luoton käyttötarkoitus

Yhteenveto

Yritysluottoja löytyy lainamarkkinoilla moneen eri tarpeeseen. Suuremmat, jo pidemmän aikaa toiminnassa olleet yritykset voivat hyötyä perinteisten pankkilainojen tarjoamista luottovaihtoehdoista, mutta viime vuosina kiristyneet lainaehdot voivat jättää pienemmät ja uudemmat yritykset näiden lainatarjousten ulkopuolelle. Verkosta löytyvät rahoitusvaihtoehdot ovat kuitenkin moninaiset ja lukuisten eri pankkien ja rahoittajien joukosta on mahdollista löytää myös sinun yrityksellesi sopivin vaihtoehto. Aloita yritysluoton hakeminen Arkadia Rahoituksen lainavertailun avulla ja vertaile eri yritysluottotuotteet helposti ja nopeasti.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on yritysluotto?

Yritysluotto on yrityskäyttöön tarkoitettu lainatuote. Yritysluottoa voidaan käyttää moneen eri käyttötarkoitukseen, yrityksen perustamisesta, toiminnan laajentamiseen ja kassavajeen paikkaamiseen.

Miten yritysluotot vertaillaan?

Yritysluotot vertaillaan samalla tavalla, kun muutkin lainatuotteet. Arkadia Rahoituksen lainavertailu tekee kilpailutusprosessista helppoa ja nopeaa.

Kuinka korkea korko yritysluotoissa on?

Yritysluottojen korot ovat usein asiakaskohtaisia ja vaihtelevat luotonantajan mukaan. Muista tarkistaa hakemasi luoton todellinen vuosikorko, jotta saat selkeän kuvan sen todellisesta hinnasta.

Kuinka suurta yritysluottoa voin hakea?

Yritysluottoa voi hakea aina muutamasta tuhannesta eurosta, jopa satoihin tuhansiin euroihin asti. Saamasi luoton määrä riippuu muun muassa yrityksesi taloudellisesta tilanteesta, hakemastasi laina-ajasta ja siitä onko haettu luotto vakuudeton vai vakuudellinen.

Uusimmat artikkelit

 • Halpa loma lasten kanssa Suomessa kesällä 2024

  Halpa loma lasten kanssa Suomessa kesällä 2024

  Kattavat vinkkimme auttavat lapsiperheitä suunnittelemaan kesälle 2024 mieleenpainuvan loman Suomessa ilman suurta budjettia. Keskeisiä aiheita …

  Jatka lukemista

 • Viivästyskorko

  Viivästyskorko

  Mikä on viivästyskorko, milloin se tulee maksaa, ja kuka sitä voi periä? Lue lisää ja …

  Jatka lukemista

 • Tulevaisuuden ammatit

  Tulevaisuuden ammatit – miltä työelämä näyttää jatkossa

  Työelämän tulevaisuuden murros Maailma muuttuu tällä hetkellä kovaa vauhtia. Samalla myös työmarkkinat kokevat merkittäviä muutoksia. …

  Jatka lukemista