osamaksu vai kulutusluotto

Yleensä isompien hankintojen tekeminen vaatii omien säästöjen lisäksi ulkopuolisen rahoituksen ottamista osamaksun tai kulutusluoton muodossa. Me Arkadia Rahoituksella selvitimme miten ne lopulta eroavat toisistaan.

Moni suomalainen on tottunut vertailemaan tuotteiden ja palveluiden hintoja ennen ostopäätöksen tekemistä. Hintojen vertailu onkin nykyisin varsin helppoa hakukoneen ja erilaisten vertailusivustojen ansiosta. Moni unohtaa usein kuitenkin vertailla eri rahoitusvaihtoehdot, vaikka se toisi lopulta huomattavasti suurempia säästöjä, kuin pelkkä jälleenmyyntipaikkojen vertailu. Eri lainavaihtoehtojen, kuten osamaksun ja kulutusluoton vertailu on nykyisin yhtä helppoa kuin eri tuotteiden ja palveluiden hintavertailu, joten sitä ei todellakaan kannata jättää välistä, mikäli mielessä on isompi investointi.

Vertaa kaupan tarjoamaa osamaksua kulutusluottoon

Verkkokaupat, kodinkone- ja huonekaluliikkeet sekä monet muut kaupat tarjoavat asiakkailleen lähes poikkeuksetta mahdollisuutta maksaa tuote erissä. Osamaksu on kuitenkin usein korollista eli tuotteen hinnan lisäksi siitä peritään sopimuksen mukaista korkoa. Alla on havainnollistava esimerkki osamaksun mahdollisista kustannuksista.

Aplle iphone osamaksulla

APPLE IPHONE 14 PRO MAX 1TB ÄLYPUHELIN

Hinta: 2 149
Veikonkoneen 24kk osamaksu
Kuukausierä: 109.37€
Nimelliskorko: 19,9 %
Lopullinen hinta: 2624.86 €


Keittiö IKEA-hei lainalla

Hinta: 8000
Avausmaksu: 50 €
Maksuaika: 60kk
Kuukausierä: 192 €
Nimelliskorko: 17,61 %
Lopullinen hinta: 11 506 €

Osamaksu voi olla hyvä vaihtoehto, mutta yleensä kauppa tarjoaa asiakkailleen vain yhtä rahoitusvaihtoehtoa ostosten maksamiseen. Tämän takia on järkevää pyytää ilmainen tarjous myös kulutusluotosta, joka voi monen yllätykseksi olla edullisempi ja joustavampi rahoitusratkaisu, kuin kaupan tarjoama osamaksu.

Muutaman minuutin vertailutyö voi tuoda huomattavia säästöjä tuotteen lopulliseen hintaan. Kulutusluotto tarjousten hakeminen onnistuu, vaikka kaupassa asioidessa, jolloin voit helposti verrata onko kaupan tarjoama osamaksu vai kulutusluotto sinulle paras vaihtoehto. Esimerkiksi suomalainen Arkadia Rahoitus kilpailuttaa yli 30 lainapalvelua 1 ilmaisella hakemuksella. Saat vastauksen heti täytettyäsi hakemuksen.

Kilpailuta pankit ja rahoitusyhtiöt – Korko alkaen 4,00 %

Yhdistä osamaksut ja muut luotot yhdeksi edullisemmaksi lainaksi

Mikäli osamaksusopimuksia on kertynyt jo useaan eri paikkaan, niin ei ole syytä huoleen. Nykyisin voit yhdistää kaikki osamaksut ja esimerkiksi luottokortti velat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen helpottaa oman talouden hallintaa samalla kun voit alentaa kuukausimaksujasi useilla sadoilla euroilla. Katso kuinka paljon sinä voisit säästää yhdistelemällä lainasi.

Kilpailuta lainat 60 000 € asti (Korko alk. 4,00%)

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö
Kirjoittaja Johannes S

Kirjoittanut Johannes S