panttilainaa vai kulutusluottoa

Kulutusluotto ja panttilaina ovat kaksi erilaista lainatyyppiä, joilla molemmilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Me Arkadia Rahoituksella selvitimme, miten ne eroavat toisistaan ja mihin tilanteisiin kyseiset lainatyypit sopivat.

Kulutusluotto lyhyesti

Kulutusluottoa haetaan usein silloin, kun lainaa tarvitaan muutamaa sataa euro enemmän. Kulutusluotolla rahoitetaan usein arjen yllättäviä menoja sekä muita lainarahaa tarvitsevia hankintoja. Tällaisia voivat olla esimerkiksi uusi kodinkone, remontti, auton korjaaminen tai esimerkiksi matka. Kulutusluottojen kasvava suosio johtuu siitä, että lainalle ei tarvitse vakuuksia tai takaajia ja laina-aika voidaan helposti mitoittaa omaan tilanteeseen sopivaksi. Kulutusluoton hakeminen on nykyään helppoa ja nopeaa, eikä luotonantaja yleensä vaadi selvitystä lainan käyttötarkoituksesta.

Kilpailuta yli 30 lainapalvelua 1 ilmaisella hakemuksella

Panttilaina lyhyesti

Panttilaina on laina jonka saa arvoesineen panttaamista vastaan, eli arvoesine asetetaan lainan takaisinmaksun vakuudeksi. Pantattava esine voi olla esimerkiksi kultasormus, arvokello, taulu, soitin tai muu arvokas esine, jolla on jotain rahallista arvoa. Panttilaina on tavallisesti pienempi kuin kulutusluotto, ja sen takaisinmaksuaika on myös lyhyempi. 

Kulutusluotto on usein järkevämpi vaihtoehto, kuin panttilaina

Kulutusluotto on usein parempi valinta kuin panttilaina, koska verkossa toimivien lainapalveluiden yleistyttyä lainaa voi saada nopeastikin. Sinun ei myöskään tarvitse pantata arvoesineitä lainaa vastaan, joilla voi usein olla myös sinulle tunnearvoa. Lisäksi kulutusluoton takaisinmaksuaika on usein pidempi, mikä antaa enemmän pelivaraa maksaa laina takaisin omaan tahtiin. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että kulutusluoton korko on usein korkeampi kuin panttilainoissa, koska luotonantaja ei vaadi lainalle vakuuksia tai takaajia. 

Seuraavissa tapauksissa panttilaina voi olla sinulle sopiva vaihtoehto:

  • Sinulla on maksuhäiriömerkintöjä
  • Sinulla on jotakin arvokasta omaisuutta, josta voit luopua 

Seuraavissa tapauksissa suosittelemme sinulle kulutusluottoa panttilainan sijaan:

  • Tarvitset ison lainan (Vakuudetonta lainaa voi hakea jopa 60 000 €)
  • Saatat tarvita lisää lainaa myöhemmin (tässä tapauksessa suosittelemme joustoluottoa)
  • Sinulla ei ole mitään arvokasta omaisuutta, jota voisit pantata rahaa vastaan
  • Tarvitset pitkän laina-ajan (kulutusluottoa saa jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla)

Arkadia Rahoituksen avulla kilpailutat yli 30 lainapalvelua 1 ilmaisella hakemuksella. Voit hakea vakuudetonta lainaa aina 60 000 € asti ilman vakuuksia tai takaajia. Hanki sinulle henkilökohtaisesti räätälöity lainatarjous jo tänään.

Kilpailuta lainat 60 000 € asti (Korko alk. 4,00%)

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö