Selvitimme ovatko naiset miehiä parempia asiakkaita pankeille. Selvityksen tulos on selkeä: naisen euro on 1,14 euroa Arkadia Rahoituksella.

Pankeilla on lakiin ja Finanssivalvonnan määräyksiin perustuva velvollisuus arvioida kuluttajan luottokelpoisuus huolellisesti. Pankkien on tehtävä kuluttajan luottokelpoisuuden arviointi asiakkaan tuloja ja muita taloudellisia olosuhteita koskevien riittävien ja varmistettujen tietojen perusteella. Yhdenvertaisuuslainsäädäntö (1325/2014) asettaa rajoituksia luottokelpoisuuden arvioinnissa hyödynnettäville tiedoille, esimerkiksi sukupuoleen perustuvan syrjinnän kiellon mukaan. Pankit vastaavat itse luotonmyöntöprosessiensa lainmukaisuudesta. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta on todennut päätöksessään (216/2017), että asiakkaan sukupuolen käyttäminen luottopäätökseen vaikuttavana tekijänä on poikkeuksetta kiellettyä.

Arkadia Rahoituksen selvityksen mukaan naiset ovat erittäin arvokkaita asiakkaita pankeille, sillä ainakin selvityksen antamien tuloksien valossa, naiset ovat keskimäärin luottokelpoisempia kuin miehet. Selvityksen mukaan naiset ovat maksaneet takaisin lainansa sovitusti keskimäärin paremmin kuin miehet, mikä tarkoittaa sitä, että he ovat vähemmän riskialttiita asiakkaita pankeille. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että naiset ovat keskimäärin tarkempia talouden suunnittelussa ja budjetoinnissa.

Arkadia Rahoitus auttoi yli 103 000 kuluttajaa vuoden 2022 aikana lainahakemusten kanssa Suomessa, ja selvityksen mukaan naiset edustivat 42%:a kaikista hakijoista.

Mittavan otannan perusteella Arkadia Rahoituksen selvitys osoittaa, että naiset ovat jopa 14% arvokkaampia asiakkaita pankeille kuin miehet.

Naiset parempi lainanhakijoita, kuin miehet?

Vaikka pankit ovat velvoitettuja tarjoamaan lainaa kaikille yhdenvertaisesti sukupuoleen katsomatta, vaikuttaa siltä, että naiset ovat keskimäärin parempia ja houkuttelevempia asiakkaita pankeille. Tämän vuoksi on suositeltavaa verrata lainatarjouksia eri palveluntarjoajilta ja kilpailuttaa lainahakemuksesi useilla pankeilla ja rahoitusyhtiöillä. Arkadia Rahoitus hyödyntää useampaa lainanvälittäjää palvelussaan, jotta löydät parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi. Lainanvälittäjien kautta tavoitamme jopa 35 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Nainen, olet järkevä ja vastuuntuntoinen, kilpailuta lainat kauttamme ilmaiseksi ja ilman sitoumusta. Arkadia Rahoitus auttaa löytämään henkilökohtaisen taloudellisen tilanteen kannalta parhaan lainatarjouksen sukupuolesta riippumatta.

Kilpailuta lainat 60 000 € saakka

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö