Kaytatko Klarnaa? Se voi kostautua

Klarna on yksi maailman suosituimmista maksupalveluista, joka mahdollistaa helpon ja turvallisen maksamisen verkossa. Klarnalla onkin yli 90 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa.

Monella voi olla kuitenkin harhakäsitys siitä, että esimerkiksi Klarnan käyttäminen olisi ilmaista. Varsinkin laskun pilkontaominaisuutta käytettäessä Klarna voi olla huomattavasti kalliimpi vaihtoehto, kuin esimerkiksi pankkien ja rahoituslaitosten tarjoama kulutusluotto.

Me Arkadia Rahoituksella päätimme selvittää, miten Klarna toimii ja milloin se ei välttämättä ole fiksuin vaihtoehto maksaa ostoksia.

Mikä Klarnan osamaksusopimus käytännössä on?

Klarnan osamaksusopimus on käytännössä katsoen laina, johon kuuluu luonnollisesti korko ja muita mahdollisia kuluja. Klarnan luottosopimus ehdoista selviää, että korko on 18,90%.

Esimerkki: Electrolux pyykinpesukone maksaa 1310,05€  3 kuukauden osamaksulla. Kuukausierä on tällöin on 450,51 € ja luoton loppusumma 1351,53€. Luoton todellinen vuosikorko on 20,62%. Outoa oli, että Ostokseen sai vain 3 kuukauden maksuajan, jolloin kuukausierät ovat peräti 450€.

Klarnan osamaksun kustannukset liikkuvat samalla tasolla kuin vakuudettomien lainojen, mutta maksuaika ei ollut läheskään yhtä joustava, kun esimerkiksi kulutusluotossa. Tämän takia on tärkeää vertailla eri maksuvaihtoehtojen hintoja ja muita ehtoja, jotta saa selkeän kuvan siitä, mikä maksutapa sopii parhaiten omaan tilanteeseen.

Miksi kulutusluotto voi olla parempi vaihtoehto, kuin Klarnan osamaksu?

Suurin syy, miksi kulutusluotto voi olla Klarnaa parempi vaihtoehto maksaa isompia hankintoja on se, että lainaa voi saada edullisemmin ehdoin. Klarnan sivuilta selvisi, että laskun pilkkomisominaisuutta käytettäessä lainan korko on jopa 18,90%. Tämä voi tehdä joissain tapauksissa Klarnasta huomattavasti kalliimman vaihtoehdon, kuin jos ostos maksettaisiin muilla maksutavoilla.

Myös joustavuus on ehdottomasti yksi kulutusluottojen eduista, sillä maksuaikaa voi saada 1 vuodesta aina 15 vuoteen saakka.

Löydä edullisin rahoitusvaihtoehto Arkadia Rahoituksen avulla

Yksi tärkeä seikka, joka erottaa Arkadia Rahoituksen Klarnasta, on se, että Arkadia Rahoitus kilpailuttaa yli 30 lainapalvelua. Usean lainapalvelun kilpailutus tarkoittaa käytännössä sitä, että Pankit ja rahoituslaitokset kilpailevat sinusta, joka näkyy parempina lainatarjouksina. Lisäksi voit saada lainaa todennäköisemmin, kun haet tarjouksia useasta eri paikasta yhden sijaan.

Kaiken kaikkiaan Arkadia Rahoitus voi olla parempi vaihtoehto Klarnan kaltaiselle palvelulle, jos haluat pidemmän maksuajan tai tarvitset suurempaa lainaa. Tärkeintä on pitää mielessä se, että vertailet rohkeasti eri vaihtoehtoja ja valitset itselleen sopivimman maksutavan.

Täytä ilmainen hakemus

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö