Liisa kotona

Liisa, 50, säästi lainojen yhdistämisellä 800 euroa kuukaudessa

Helsinkiläinen neljän lapsen äiti ja yrittäjä velkaantui kahden muuton ja niistä aiheutuneiden yllättävien kulujen takia. Lainojen yhdistäminen palautti talouden tasapainon. Liisan nimi on muutettu, koska hän ei halua julkisuutta tilanteelleen, mutta Liisa haluaa silti jakaa kokemuksensa auttaakseen muita samassa tilanteessa olevia.

”Velkaantuminen alkoi muutamia vuosia sitten, kun muutimme maalta kaupunkiin. Asuimme aiemmin vanhassa rintamamiestalossa, jonka pienissä huoneissa oli pieniä huonekaluja. Kaupunkikotimme huoneet olivat huomattavasti suurempia ja pienet huonekalumme näyttivät niissä suorastaan naurettavilta. Otin muutaman tuhannen euron luoton korttiluoton uusiin huonekaluihin ja pienlainan asunnon pintaremonttia varten.”

Liisa sanoo, että yrittäjän talous on usein epävarma. Tulot ovat epäsäännöllisiä, eikä niistä ole jäänyt juurikaan sukanvarteen.

Ja kun on vielä liuta teini-ikäisiä lapsia, niin talouden suunnittelu on entistä vaikeampaa. Yllättävät menot pistävät pakan nopeasti sekaisin. Jos tilillä ei ole ollut joustovaraa, niin luottoihin on ollut pakko turvautua.

Uusi muutto – lisää velkaa

Liisan perheen elämä uudessa kodissa asettui mukavasti uomiinsa, kunnes asunnon omistaja irtisanoi yllättäen vuokrasopimuksen ja päätti muuttaa asuntoonsa. 

”Ehdimme asua vuoden verran uudessa kodissa, kunnes jo taas pakkasimme muuttolaatikoita. Maksoin kuukauden ajan kahden asunnon vuokraa ja toistamiseen kalliit muuttokulut sekä joitakin pieniä uuteen kotiin liittyviä hankintoja – jälleen uudella luotolla.”

Liisan laskujen mukaan kahteen muuttoon ja siihen liittyneisiin hankintoihin upposi lähes kymppitonni.

”Oli luottoa sieltä ja lainaa täältä. Kun laskin kaikki vanhat Mastercardit ja sohvaluotot mukaan, velkaa oli yli 15 000 euroa.”

Mahdollisuus kilpailuttaa lainat edullisemmaksi ja vanhojen lainojen yhdistämispalvelu ei ollut Liisalle entuudestaan tuttu.

”Törmäsin tähän mahdollisuuteen keväällä aivan sattumalta. Lainojen yhdistäminen ei ollut käynyt aiemmin edes mielessä. Päätin kokeilla palvelua ja tein yhdistelylainahakemuksen summalle, joka kattoi kaikki vanhat pienlainani. Ilahduin valtavasti, kun hakemus meni läpi ja sain lainan, jolla on kohtuullinen korko ja jonka voin maksaa kokonaisuudessaan pois koska tahansa.

Rikkaampi identiteetti

Liisa maksoi uudella yhdistelylainalla vanhat pienlainat ja korttiluotot kokonaisuudessaan pois. Entisen 1300 euron sijasta hänen kuukausittainen lainanlyhennyksensä on nyt vain 500 euroa. Säästöä kertyy siis huimat 800 euroa kuukaudessa!

”Aiemmin, kun luottoja oli moneen suuntaan, koko identiteettini oli velkainen. Ajattelin, että maksan lainojani loputtomiin.”

Liisan tavoitteena on maksaa uusi yhdistelylaina viiden vuoden maksusuunnitelma nopeammassa tahdissa pois.

”Yrittäjänä minulla on siihen myös mahdollisuus, sillä voin vaikuttaa työn tekemisellä tuloihini. Tällaista motivaatiota ei aiemmin ollut, kun parin tonnin velkoja oli sinne sun tänne. Nyt kun lainoja on vain yksi, oloni on huomattavasti kevyempi ja rikkaampi, hän hymyilee.”

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on yhdistelylaina?

Yhdistelylainalla tarkoitetaan lainatuotetta, jolla yhdistetään kaikki lainat, luotot ja osamaksut yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.

Mitkä kaikki velat voi yhdistää?

Yhdistelylainaa voi hakea kaikkien kulutusluottojen, pikalainojen, pikavippien, osamaksujen ja luottokorttilaskujen yhdistämiseen.

Tarvitsenko yhdistelylainalle vakuudet tai takaajan?

Pankkien ja rahoituslaitosten myöntämä yhdistelylaina on usein vakuudetonta lainaa, eli sinun ei tarvitse asettaa lainalle vakuuksia, kuten asuntoa. Yhdistelylainaa haettaessa et tarvitse myöskään takaajia lainallesi.

Kenelle yhdistelylainaa myönnetään?

Jotta voit ylipäätään hakea yhdistelylainaa, niin sinulla tulee olla lainaa jo ennestään. Muut kriteerit yhdistelylainan myöntämiselle ovat pankkikohtaisia. Neljänä perussääntönä voidaan kuitenkin pitää:

– Puhtaita luottotietoja
– Täysi-ikäisyyttä
– Vakituisia tuloja (palkka/eläke)
– Suomen kansalaisuus

Täytä ilmainen hakemus

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö