Kuinka auton kulutus minimiin?

Autoilu on välttämätön osa monien ihmisten arkea, mutta se voi myös olla merkittävä menoerä. Bensan kulutus, auton ylläpitokulut, sekä vero ja vakuutukset voivat tehdä yllättävän loven lompakkoon. Onneksi on olemassa useita tapoja, joilla voit vähentää autoilun kustannuksia. Tässä artikkelissa käymme läpi taloudellisen ajotavan perusteet ja annamme 10 käytännöllistä vinkkiä, joiden avulla voit säästää rahaa autoillessasi.

Taloudellinen ajotapa

Ennakoiva ja taloudellinen ajotapa on yksi tehokkaimmista tavoista vähentää polttoaineen kulutusta. Tässä muutamia vinkkejä:

  • Pidä tasainen nopeus: Äkilliset nopeuden muutokset kuluttavat enemmän polttoainetta. Pyri pitämään nopeus mahdollisimman tasaisena.
  • Vältä turhaa jarruttamista: Ennakoi liikennetilanteet ja vältä äkillisiä jarrutuksia.
  • Käytä moottorijarrutusta: Kun lähestyt liikennevaloja tai alamäkeä, käytä moottorijarrutusta sen sijaan, että jarruttaisit voimakkaasti. Tämä vähentää jarrupalojen kulumista ja säästää polttoainetta.
  • Huolehdi renkaiden ilmanpaineesta: Oikea ilmanpaine renkaissa vähentää vierintä vastusta ja parantaa polttoainetaloutta.

10 vinkkiä autoilijan kukkaron säästämiseen

1. Luovu autosta

Valitettavasti ei mahdollista kaikissa tilanteissa, mutta eniten säästöä voit tehdä luopumalla autosta. Kun alat ynnäilemään kuluja autosta luopumisen säästöt kuulostavat erittäin hyvältä. Lisäksi säästät aikaa ja vaivaa joka kuluu autosta huolehtimiseen.

Jos autosta luopuminen ei ole mahdollista, harkitse voisitko seisottaa autoa osan vuodesta. Esimerkiksi jos kesällä pääsee paikasta toiseen pyörällä, voisiko auton laittaa seisontaan.

2. Säännöllinen huolto

Säännöllinen auton huolto ei ainoastaan pidennä autoosi käyttöikää, vaan myös varmistaa, että se toimii mahdollisimman tehokkaasti. Tarkista ja vaihda öljyt, suodattimet ja jarrupalat suositusten mukaisesti. Pitkällä aikavälillä säännöllinen huolto voi säästää rahaa vähentämällä kalliiden korjausten tarvetta ja parantamalla polttoainetehokkuutta.

3. Säädä renkaiden ilmanpaine

Oikea rengaspaine on avainasemassa polttoaineen kulutuksen kannalta. Tarkista renkaiden ilmanpaine säännöllisesti ja säädä se valmistajan suositusten mukaiseksi.

4. Vältä turhaa kuormaa

Mitä raskaampi auto, sitä enemmän se kuluttaa polttoainetta. Vältä turhien tavaroiden kuljettamista autossa ja kevennä kuormaa. Myös itse kattoon kiinnitetyt telineet ja muut ulkopuoliset lisävarusteet voivat heikentää auton aerodynamiikkaa ja lisätä polttoaineen kulutusta. Käytä niitä vain tarvittaessa.

5. Käytä vaihteita tehokkaasti

Käytä korkeampia vaihteita aina kun mahdollista. Matalammilla vaihteilla ajaminen nostaa moottorin kierroslukuja ja lisää polttoaineen kulutusta.

6. Ennakoi ja suunnittele reittisi

Yhdistä useampia asioita yhdelle reissulle välttääksesi tarpeettomia ajokilometrejä tai pysähdyksiä. Käytä navigointisovelluksia reitin optimointiin. Yritä myös ennakoida liikennevirtaa välttääksesi turhia pysähdyksiä. Liikkeellelähtö seisovasta tilasta kuluttaa enemmän polttoainetta kuin tasainen ajo.

7. Käytä ilmastointia harkiten

Ilmastoinnin säännöllinen käyttö lisää polttoaineen kulutusta. Käytä sitä tarpeen mukaan ja hyödynnä luonnollista ilmanvaihtoa, kun sää sallii.

8. Vältä tyhjäkäyntiä

Pitkä tyhjäkäynti kasvattaa polttoaineen kulutusta turhaan. Jos tiedät odottavasi yli minuutin, sammuta moottori.

9. Vertaile polttoaineiden hintoja

Käytä sovelluksia tai verkkosivustoja löytääksesi edullisimman polttoaineen alueellasi. Käytä autollesi suositeltua polttoainetyyppiä. Korkeamman oktaaniluvun polttoaine ei välttämättä tuo säästöjä, ellei autosi ole suunniteltu käyttämään sitä.

10. Vaihda taloudellisempaan ajoneuvoon

Jos mahdollista, harkitse taloudellisemman ja ympäristöystävällisemmän ajoneuvon hankkimista. Kun etsit uutta autoa, tarkasta ennen ostopäätöstä myös kyseisen automallin vakuutuksien suuruus, näissä voi olla yllättävän suuria eroja vaikka kyseessä olisi vähäkulutuksinen auto.

Näiden vinkkien avulla voit vähentää autosi kulutusta ja säästää merkittävästi rahaa pitkällä aikavälillä. Muista, että pienetkin muutokset voivat kertyä suuriksi säästöiksi!

Kilpailuta autolainat 60 000€ asti

Yksi tehokkaimmista keinoista säästää auton kokonaiskuluissa, on varmistaa edullinen rahoitus autoon. Kilpailuttamalla vaihtoehdot, voit säästää jopa satoja tai tuhansia euroja lainakuluissa.

Arkadia Rahoituksen avulla varmistat itsellesi edullisen vakuudettoman autolainan. Kilpailutamme puolestasi yli 35 pankkia ja luotonmyöntäjää, jotta sinä saisit mahdollisimman halvan autolainan.

Edullinen luotto – nopea, mutkaton, luotettava

Arkadia Rahoituksen avulla voit vertailla useiden lainanantajien tarjouksia ilman sitoumusta ja täysin veloituksetta. Tämä antaa sinulle kattavan katsauksen lainavaihtoehdoistasi ja antaa sinun valita parhaan tarjouksen.

Täytä lomake nyt ja vertaa korkoja jopa yli 35 pankissa – läpinäkyvästi ja nopeasti.

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö