Kylpyhuone on yksi kodin tärkeimpiä huoneita. Vaikka se ei ole tila, jossa vietetään aikaa samaan tapaan kuin esimerkiksi olohuoneessa tai keittiössä, on kylpyhuoneen silti oltava viihtyisä sekä käytännöllinen. Hyvin suunniteltu pesutila on paikka, jossa voit rentoutua, mutta joka täyttää myös kaikki kylpyhuoneelta vaadittavat toiminnot.

Kylpyhuoneremontti on remontti, johon kannattaa sijoittaa. Perusteellisesti suunniteltu ja huolellisesti toteutettu kylpyhuoneremontti lisää viihtyvyyttä, parantaa asumisen laatua ja parhaimmillaan nostaa kiinteistösi arvoa.

Kuinka paljon kylpyhuoneremontti maksaa?

Kuten minkä tahansa remontin kohdalla, kylpyhuoneremontin hinta riippuu monesta eri tekijästä, ja hintahaitari on näin ollen laaja. Yleisesti ottaen kylpyhuoneen remontointi voi maksaa noin 3000 eurosta, aina 40 000 euroon asti, mutta remonttibudjetteja löytyy yhtä monta kuin remontintekijöitäkin.

Hintaan vaikuttavat muun muassa kylpyhuoneen koko ja kuinka suuren remontin tarpeessa pesuhuoneesi on. Jos suunnittelet vain pientä pintaremonttia, kuten uusien kaappien tai suihkukopin asennusta, ei hinta todennäköisesti nouse päätä huimaavaksi. Jos taas tahdot purkaa koko huoneen katosta lattiaan ja laittaa kaikki kaakeleista kaappeihin uusiksi, voi hinta nopeasti nousta kymmeniin tuhansiin euroihin. Myös remonttiin käytetyt materiaalit ja uusien kalusteiden laadukkuus ovat hintaan vaikuttava tekijä ja erikoisvalmisteisiin laattoihin, tai suihkukalustoon voi halutessaan helposti käyttää tuhansia euroja.

Kylpyhuoneremontti on myös usein remontti, jota useimmat ihmiset eivät halua tehdä itse. Mahdollisten putkien vetäminen tai yhdistäminen, kaakelointi ja suihkukaluston asennus vaatii yleensä ammattilaisen apua, ja näin ollen remontin hintaan tulee myös lisätä remonttityöstä maksettu palkka. Kannattaa kuitenkin huomioida, että ammattilaisten palkkaaminen on suositeltavaa varsinkin isompia remonttisuunnitelmia toteutettaessa ja ammattitaitoisesti ja laadukkaasti remontoitu kylpyhuone kestää käytössä vuosikymmeniä.

Milloin kylpyhuoneremontti on ajankohtainen?

Kylpyhuoneremontti voi tulla ajankohtaiseksi monesta eri syystä, mutta näistä tärkein on mahdollinen kosteusvaurio. Korjaamatta jätetty kosteusvaurio voi aiheuttaa pidempiaikaisia ongelmia niin kiinteistön rakenteille, kuin asukkaiden terveydellekin. Jos siis epäilet kosteusvauriota, kannattaa korjaustoimiin alkaa niin pian kuin mahdollista. Mahdollisia kosteusvaurion merkkejä ovat muun muassa:

 • Lattioiden tai seinien turpoaminen
 • Pintojen värimuutokset
 • Mikrobikasvustot saumoissa
 • Selvä home ja homeenhaju
 • Tunkkainen haju
 • Saumojen tummentuminen
 • Maalin hilseily ja kupruilu
 • Betonin tai tiilin rapautuminen

Kylpyhuoneremonttiin ryhtyminen ei kuitenkaan välttämättä tarvitse johtua pesuhuoneessa olevasta viasta, vaan remontin syy voi olla täysin kosmeettinen tai käytännönläheinen. Jos kylpyhuoneesi sisustus on vanhanaikainen tai nuhjuinen, tai jos se ei yksinkertaisesti täytä käytännöllisiä vaatimuksiasi, voi remontti myös olla ajankohtainen. Pelkillä kosmeettisilla muutoksilla kuten uudella laatoituksella tai kaapien järjestyksen muuttamisella voi saada jo ihmeitä aikaan, ja sinun ei siis välttämättä tarvitse pistää koko huonetta remonttiin saadaksesi haluamasi lopputuloksen.

Mistä asioista kylpyhuoneremontin hinta koostuu?

Kylpyhuoneremontin hinta koostuu useasta eri tekijästä. Perusremonttiin kuuluu muun muassa:

 • Kylpyhuoneen suunnittelu
 • Vanhan kylpyhuoneen purku
 • Uuden kylpyhuoneen rakennustyöt
 • Kaadot
 • Vedeneristys
 • Rakennusmateriaalit
 • Kylpyhuoneen kalusteet ja pintamateriaalit

Jos haluat myös parantaa kylpyhuoneesi käytännöllisyyttä ja/tai uudistaa sen ulkonäköä, voi hinta nousta esimerkiksi seuraavien kustannusten muodossa:

 • Mittavammat rakennustyöt
 • Mittavammat Putkityöt
 • Mittavammat Sähkötyöt
 • Uusi valaistus
 • Uusien kodinkoneiden, kuten pesukoneen asennus
 • Uusien pattereiden asennus
 • Katon panelointi

Voiko kylpyhuoneremontin tehdä itse?

Jos sinulta löytyy taitoa ja intoa, voi kylpyhuoneremontin tehdä myös itse. Itse tehdyllä remontilla voi säästää rahaa ja sen voi toteuttaa itselleen sopivalla aikataululla. Ennen remonttihommiin alkamista kannattaa kuitenkin olla varma, että tiedät mitä olet tekemässä. Pieleen mennyt kylpyhuoneremontti voi käydä kalliiksi, jos siitä johtuvia kosteusvaurioita joudutaan myöhemmin korjaamaan.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse ottaa koko remonttia omille harteillesi säästääksesi remonttikustannuksissa. Voit esimerkiksi säästää tekemällä vanhan kylpyhuoneen purkutyöt itse ja näin ammattilaiset voivat aloittaa työnsä heti, ja sinun ei tarvitse maksaa heille vanhan huoneen purkamisesta.

Vaikka sinulta löytyisikin tarpeeksi taitoa remontin tekoon, kannattaa seuraavat hommat jättää ammattilaisille:

 • Vesieristyksen tekeminen
 • Putki- ja sähkötyöt
 • Asbestikartoitus
 • Kosteusmittaus

Kuinka kauan kylpyhuoneremontti kestää?

Kylpyhuoneremontin kesto riippuu tehdystä työn määrästä ja siitä, sujuuko remontti ilman ylimääräisiä ongelmia. Keskimäärin kylpyhuoneremontti kestää noin 2-4 viikkoa, mutta jos vanha kylpyhuone pitää ensin purkaa ja tilalle rakennetaan kokonaan uusi pesuhuone, on remontin kesto todennäköisesti pidempi. Myös purkutöiden yhteydessä mahdollisesti löydetyt kosteusongelmat voivat pidentää remontin kestoa.

Voinko asua kotona kylpyhuoneremontin ajan?

Useimmissa tapauksissa, kylpyhuoneremontin ei pitäisi ajaa ketään kotoaan evakkoon. On kuitenkin totta, että kylpyhuoneremontti on yksi asumista eniten häiritsevistä remonteista. Kylpyhuoneen purkaminen ja uudelleen rakentaminen aiheuttaa huomattavan määrän melua sekä erilaista remonttisotkua. Kotitoimistosta käsin työskentely voi siis olla epämukavaa remontin ajan. Toinen huomattava haittapuoli on tietenkin pesutilojen tilapäinen puuttuminen. Yleensä kylpyhuoneremontti yritetään kuitenkin tehdä niin, että suihku tai muu pesu mahdollisuus on poissa käytöstä niin lyhyen aikaa kuin vain mahdollista.

Mistä hakea rahoitusta kylpyhuoneremonttia varten?

Suunnitteletpa minkälaista kylpyhuoneremonttia tahansa, on ylimääräisen rahoituksen tarve todennäköinen. Yksi vaihtoehto on eri pankkien ja rahoittajien tarjoamat remonttilainat, joita lainamarkkinoilta löytyy niin vakuudettomina, kuin vakuudellisina vaihtoehtoina. Vakuudettomat remonttilainat ovat usein vakuudettomia kulutusluottoja ja ne tarjoavat pienempiä, noin 2000-30 000 euron suuruisia lainasummia. Vakuudettomat lainat puolestaan ovat 10 000-15 000 eurosta ylöspäin ja niitä vastaan tarvitaan jonkinlaisia reaalivakuuksia. Voit kilpailuttaa eri remonttilaina-vaihtoehdot helposti ja nopeasti Arkadia Rahoituksen lainavertailun kautta. Kaikki Arkadian lainavertailun kautta löytyvät remonttilainat ovat vakuudettomia lainatuotteita ja Arkadian päämääränä on tarjota sinulle selkeä kuva eri lainojen ehdoista ja maksuista. Näin Arkadia Rahoitus auttaa sinua tekemään informoituja finanssipäätöksiä ja löytämään juuri sinun remonttitarpeisiisi sopivimman lainatuotteen.

Jos suunnittelemasi remontti ei vaadi valtavaa budjettia, voit myös harkita muita rahoitusvaihtoehtoja, kuten remontin luottokortin avulla rahoittamista. Useiden luottokorttien luottoraja on vähintään 2000 euroa, ja sen tarjoaman luoton turvin voit hyvinkin saada pienemmät korjaus- tai ehostustyöt hoidettua. Muista kuitenkin tarkistaa luottokorttisi korkomaksut ja tehdä tarkka suunnitelma luoton takaisinmaksua varten.

Usein kysytyt kysymykset

Paljonko kylpyhuoneremontti maksaa?

Kylpyhuoneremontin hinta riippuu monesta eri tekijästä, mutta tyypillisesti remontin keskihinta on 12 000 – 16 000 euroa. Jos kyseessä kuitenkin on pienempi pintaremontti, voi remonttikustannuksista selvitä pienemmälläkin summalla.

Mitkä tekijät vaikuttavat kylpyhuoneremontin hintaan?

Kylpyhuoneremontin hinta koostuu monesta eri osasta. Hintaan vaikuttaa muun muassa kylpyhuoneen koko, tehdäänkö remontti itse vai ammattilaisten toimesta, kuinka perusteellinen remontti on, ja remonttiin käytetyt materiaalit.

Milloin kylpyhuone remontti kannattaa tehdä?

Kylpyhuone kannattaa laittaa remonttiin, jos huoneesta löytyy kosteusvaurio. Kosteusvaurioita ei kannatta jättää huomioimatta, sillä niillä on tapana pahentua ajan myötä ja näin aiheuttaa lisävaurioita ja mahdollisia terveyshaittoja. Pelkät kosteusvauriot eivät tietenkään ole ainoa syy remonttiin, vaan kylpyhuoneen modernisointi ja sen ulkoasun päivittäminen ovat molemmat täysin päteviä syitä remontin tekoon.

Voiko kylpyhuoneremonttia varten saada lainaa?

Remonttilainat ja vakuudettomat kulutusluotot ovat yleinen tapa rahoittaa kylpyhuoneremontti. Arkadia Rahoituksen lainavertailu on erinomainen paikka aloittaa remonttilainan etsiminen. Lainojen kilpailutus on helppoa ja nopeaa ja voit saada lainatarjouksen sähköpostiisi jo saman päivän aikana.

Edullinen luotto – nopea, mutkaton, luotettava

Arkadia Rahoituksen avulla voit vertailla useiden lainanantajien tarjouksia ilman sitoumusta ja täysin veloituksetta. Tämä antaa sinulle kattavan katsauksen lainavaihtoehdoistasi ja antaa sinun valita parhaan tarjouksen.

Täytä lomake nyt ja vertaa korkoja jopa yli 35 pankissa – läpinäkyvästi ja nopeasti.

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö