Vaikka koronavuosi ja korkokatto tekivät vuodesta 2021 vaikean lainaa tarvitseville, niin kulutusluottoja haettiin silti aktiivisesti erilaisiin tarkoituksiin. Selvitimme Arkadia Rahoituksella, mihin kaikkiin tarkoituksiin lainaa haettiin ja mitä luvuista voi päätellä.

Näihin asioihin suomalaiset hakivat lainaa

Yhdistelylainaa haettiin viime vuonna selvästi eniten. Tämä johtuu pääosin siitä, että väliaikainen korkokatto laski lainojen korot 10 prosenttiin. Lakimuutos sai väen liikkeelle, koska moni halusi kilpailuttaa vanhat lainat uudelleen. Tutkimme myös, miten kulutusluottojen korkotaso on muuttunut korkokaton poistuttua ja tulokset olivat yllättäviä.

Toiseksi eniten lainaa haettiin kulutukseen. Moni onkin tarvinnut varmasti kipeästi rahaa, koronarajoitusten estettyä esimerkiksi oman liiketoiminnan harjoittamisen. Lisäksi alati pitkittyvät alennus kampanjat, kuten viikon jatkuva Black Friday ja muut uudet kulutusjuhlat ovat voineet lisätä kulutusluottojen kysyntää.

Kolmanneksi eniten lainaa haettiin autoa varten. Autolaina onkin ollut kestosuosikki lainan hakijoiden keskuudessa. Uuden auton hankinta tai nykyisen korjaaminen voivat tulla yllättävänkin kalliiksi, jolloin ylimääräiselle rahoitukselle on tarvetta.

Remonttilaina oli suhteellisen suosittua vuonna 2021

Myös remonttilainaa haettiin suhteellisen paljon, syynä on mitä luultavimmin se, että korona ja etätyö ovat saaneet ihmiset etsimään isompia asuntoja oman työhuoneen toivossa. Vanhan asunnon hankinnan jälkeen jokainen meistä haluaa varmasti tehdä pientä pintaremonttia, jotta asunnosta saisi juuri oman näköisen.

Ei ole mikään yllätys, että matkusteluun haettiin huomattavasti vähemmänm lainaa, kuin muihin tarkoituksiin. Mahdolliset matkakohteet ovat olleet viimevuosina kiven alla ja erilaiset koronarajoitukset ja rokotevaatimukset ovat tehneet matkustamisesta vähintäänkin haastavaa. Onneksi maailma on taas avautumassa, joka tulee varmasti näkymään matkustelun lisääntymisessä ja sitä kautta lomalainojen kysynnän kasvuna.

Etsitkö vakuudetonta lainaa?

On lainan tarkoitusperäsi sitten mikä tahansa, niin muita aina kilpailuttaa lainapalvelut ennen lopullisen lainapäätöksen tekemistä. Arkadia Rahoituksen kautta tehty hakemus näyttää nopeasti lainapalvelut, jotka ovat valmiina lainaamaan sinulle rahaa. Palvelun käyttö ei velvoita sinua nostamaan lainaa tilillesi, vaan voi rauhassa tarkastella saamiasi lainatarjouksia ja päättää vasta sitten haluatko nostaa lainan vaiko et. Lainapalveluiden kilpailuttaminen on täysin ilmaista ja voit myös kilpailuttaa nykyisen lainasi uudelleen, jolloin voit pienentää lainakustannuksiasi. Kokeile Arkadia Rahoitusta, sillä vain hakemuksen lähettämällä voit saada henkilökohtaisia lainatarjouksia. Palvelumme on kilpailuttanut jo yli 100 000 lainaa ja peräti 70 % hakijoista saa meiltä tarjouksen.

Kilpailuta lainat 60 000 € asti (Korko alk. 4,00%)

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö
Kirjoittaja Johannes S

Kirjoittanut Johannes S