lainaa-elektroniikkaan

Kodinkoneketjut ovat tarjonnet omia osamaksujaan jo jonkin aikaa. Me Arkadia Rahoituksella päätimme selvittää onko kodinkoneiden tai esimerkiksi uuden puhelimen hankkiminen järkevämpää kodinkoneketjun tarjoamalla osamaksulla vai edullisella kulutusluotolla.

2020 asetetun korkokaton myötä kulutusluottojen korot laskivat 10 prosenttiin. Korkokatto ei kuitenkaan koske luottokortteja ja osamaksusopimuksia, joiden korko voi edelleenkin olla 20%. vertaisimme kolmen suuren kodinkoneketjun osamaksusopimuksia ja selvityksen perusteella niiden nimelliskorko on keskimäärin 18%, joka on vain 2% vähemmän lain salliman maksimikoron. Nopeasti laskettuna kulutusluotto voi joissain tapauksissa olla osamaksua edullisempi vaihtoehto.

Uuden puhelimen hankkiminen osamaksulla vs. kulutusluotolla

Tutkimuksemme avulla selvisi, että osamaksulla hankittu kodin elektroniikka voi tulla yllättävänkin kalliiksi. Esimerkiksi Samsung Galaxy S21 Ultra 5G -Android-puhelimen hankkiminen Verkkokauppa.com tarjoamalla 36kk ”Apurahalla” maksaa 1850,97€, kun puhelimen hinta kertamaksulla olisi vain 1349€. Osamaksulla ostettaessa puhelimelle tulisi lisähintaa siis peräti 501,95€. Osamaksulla ostettaessa puhelin maksaisi lopulta 37,21% kertamaksua enemmän.

Jos sama puhelin hankittaisiin ottamalla edullista kulutusluottoa, jonka nimelliskorko olisi lain vaatima 10%, puhelimen hinnaksi tulisi noin 1567€. Kulutusluotto tulisi lopulta 283€ edullisemmaksi, kuin osamaksu. Kuluttajan kannattaa tutkia huolellisesti eri rahoitusvaihtoehtoja ennen kodin elektroniikan hankkimista, sillä pienellä tutkimustyöllä voi säästää suuriakin summia rahaa.

Väliaikaisen korkokaton vaikutukset

Väliaikaisen korkokaton myötä kulutusluotto voi siis olla selvästi edullisempi maksutapa, kuin osamaksu. Vaikka kulutusluottojen korkokaton odotetaankin päättyvän syyskuun lopussa, ei se suoraan tarkoita sitä, että kulutusluottojen korko nousisi. Tämä johtuu pääosin siitä, että lainantarjoajat kilpailevat jatkuvasti asiakkaista. Kova kilpailu lainamarkkinoilla tarkoittaa sitä, että markkinoilla on jatkuvasti tarjolla edullisia kulutusluottoja.

Mikäli olet hankkimassa uutta kodin elektroniikkaa, niin suosittelemme kilpailuttamaan kulutusluotot Arkadia Rahoituksen avulla. Palvelu on ilmainen, läpinäkyvä ja helppokäyttöinen. Palvelun avulla voit kilpailuttaa jopa 35 pankkia ja lainantarjoajaa yhdellä ainoalla hakemuksella. Voit vertailla saamiasi tarjouksia kaikessa rauhaussa ja halutessasi valita niistä sinulle parhaiten sopivan. Jokaisessa tarjouksessa on selkeästi kerrottu lainan kokonaiskustannukset ja miten lainan kustannukset mahdollisesti muuttuvat väliaikaisen korkokaton poistuessa.

Lainojen korkokatto koskee vain kulutusluottoja

Myös olemassa olevat lainat ja luottokorttivelat kannattaa kilpailuttaa

Kuten aiemmin jo mainittiin, niin 2020 asetettu korkokatto koskee vain kulutusluottoja. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että osamaksut ja luottokortit eivät kuulu korkokaton piiriin. Mikäli sinulla on vanhoja osamaksuja, luottokorttivelkaa ja kulutusluottoja kannattaa ne kaikki ehdottomasti kilpailuttaa uudelleen. Me Arkadia Rahoituksella autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen lainan vastaamaan tarpeitasi. Palvelumme on helppo, nopea ja ilmainen. Voit kilpailuttaa lainat aina 60 000€ asti ilman sitoumuksia. Kilpailutat yhdellä hakemuksella jopa 35 pankkia ja rahoitusyhtiötä. Käy tutustumassa palveluumme ja katso kuinka suuria säästöjä sinä voit saada kilpailuttamalla lainasi.

Kilpailuta laina Arkadia Rahoituksella 2 minuutissa:

  1. Valitse sinulle sopiva summa, laina-aika ja kuukausierä
  2. Täytä lainahakemus
  3. Saat nopeasti lainatarjouksia eri pankeilta
  4. Valitse sinulle sopivin lainatarjous

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö
Kirjoittaja Johannes S

Kirjoittanut Johannes S