Heinäkuussa 2020 voimaan astunut 10 % tilapäinen korkokatto on saanut jatkoa 2021 syyskuun loppuun asti. Selvitimme Arkadia Rahoituksella, miten väliaikainen korkokatto vaikuttaa normaalin kuluttajan arkeen ja mitä kaikkea väliaikaisesta korkokatosta on hyvä tietää.

Viime vuoden aikana vakuudettomien lainojen korkotaso laski selvästi. Tilapäisen korkokaton lisäksi korkotason laskuun vaikutti kilpailun kiristyminen kuluttajien varovaisuuden lisäännyttyä henkilökohtaisen talouden epävarmuuden vuoksi. Tilapäinen 10 % korkokatto vaikuttaa vakuudettomien lainojen, kuten kulutusluottojen korkoihin. Tärkeää on kuitenkin huomioida, että korkokatto ei vaikuta ennen vuodenvaihdetta otettuihin lainoihin, luottokortteihin tai osamaksuihin mitenkään.

Toimi näin, jos sinulla on luottoja tai osamaksuja yli 10 % korolla

Mikäli maksat tällä hetkellä yli 10 % korkoa mistä tahansa lainasta, kulutusluotosta tai osamaksusta, on suositeltavaa pyrkiä järjestelemään lainat uudelleen. Väliaikaisesta korkokatosta voi olla suurta rahallista hyötyä kuluttajalle, varsinkin silloin, jos sinulla on valmiiksi jo lainaa. Huomaathan kuitenkin, että korkokaton aikana otetun lainan korko saattaa nousta syyskuun jälkeen. Mikäli mahdollista on suositeltavaa valita sellainen lainasopimus, jossa korko pysyy kiinteänä koko laina-ajan.

10 % korkokatto koskee vain kulutusluottoja

Älä maksa liikaa lainastasi vaan kilpailuta lainasi

Voit varmistaa, että maksat matalinta mahdollista korkoa kilpailuttamalla lainatarjoukset muutamassa minuutissa. Lainojen kilpailuttaminen Arkadia Rahoituksen avulla on maksutonta, nopeaa ja helppoa. Kilpailuttaminen kannattaa aina mikäli olet aikeissa hakea uutta lainaa tai mikäli olet aikaisemmin ottanut lainan, luoton tai osamaksun, jossa nimelliskorko on yli 10%. Voit yhdistää vanhat kalliit lainat uudeksi edullisemmaksi lainaksi Arkadia Rahoituksen avulla.

Varoitus! Korkokaton aikana otetun lainan korko saattaa nousta 30.09.2021 jälkeen. Mikäli mahdollista on suositeltavaa valita sellainen lainasopimus, jossa korko pysyy kiinteänä koko laina-ajan.

Kilpailuta laina Arkadia Rahoituksella 2 minuutissa:

  1. Valitse sinulle sopiva summa, laina-aika ja kuukausierä
  2. Täytä lainahakemus
  3. Saat nopeasti lainatarjouksia eri pankeilta
  4. Valitse sopivin laina

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö
Kirjoittaja Johannes S

Kirjoittanut Johannes S