Vältä nämä sudenkuopat hakiessasi lainaa

Lainamarkkinoilla on syytä olla valppaana. Lainoihin liittyy tiettyjä asioita, joista on syytä olla perillä ennen lainan hakemista. Lainassa on nimittäin usein myös muita kuluja kuukausierien ja korkojen lisäksi, joka voi tulla osalle kuluttajista täytenä yllätyksenä. Me Arkadia Rahoituksella haluamme parantaa suomalaisten talousosaamista ja siksi kokosimme kätevän listan, joka auttaa kuluttajia ymmärtämään lainatermistöä ja mikä tärkeintä säästämään lainakustannuksissa.

Kiinnitä huomiota näihin asioihin, kun haet lainaa

Lainasumma

Jos harkitset lainan ottamista, niin on ensiarvoisen tärkeää selvittää ensin, paljonko tarvitset lainaa. Mieti siis jo etukäteen, paljoka tarvitset lainaa ja kuinka nopeasti haluat maksaa sen takaisin. Jos otat aivan liian suuren lainan, niin sen takaisinmaksu ei ehkä sujukaan niin helposti, kun olet suunnitellut. Jos taas otat liian vähän lainaa, niin voit joutua ehkä turvautumaan toiseen lainaa, jotta saat esimerkiksi remonttiprojektisi valmiiksi. Tämä ei ole koskaan ideaali tilanne, koska useasta samanaikaisesta lainasta tulee täysin turhia ylimääräisiä kuluja. Jos sinulla on monta lainaa maksussa samanaikaisesti, suosittelemme kokeilemaan lainojen yhdistämistä.

Laina-aika

Laina-aika kannattaa pitää maltillisena. Mitä nopeammin maksat lainan takaisin, niin sitä edullisemmaksi laina lopulta tulee. Tämä nyrkkisääntö kannattaa pitää mielessä sopivaa laina-aikaa valittaessa. Pyri kuitenkin suhteuttamaan lainan takaisinmaksu omaan elämäntilanteeseen sopivaksi. Rahaa on siis jäätävä muuhunkin, kuin pelkän lainan lyhentämiseen.

Kilpailuta yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta yhdellä ilmaisella hakemuksella

Avausmaksu

Kun nostat lainan tilillesi, niin jotkut lainantarjoajat perivät tällöin avausmaksun. Avausmaksun hintaan vaikuttaa hakija, haettu rahasumma ja tietenkin lainantarjoaja. Avausmaksu voi vaikuttaa lainan lopulliseen hintaan suurestikin, sillä maksu vaihtelee 0 eurosta useaan sataan euroon.

Tilinhoitopalkkio

Tilinhoitopalkkio on lainantarjoajan perimä pankkien palvelumaksua muistuttava kulu, joka peritään kuukausittain. Yleensä tilinhoitomaksu on sisällytetty kuukausittain maksettaviin lainanlyhennyseriin. Tilinhoitopalkkio ei yleensä ole kovinkaan suuri, mutta sekin vaihetee eri lainantarjoajien välillä. Suureksi riesaksi tilinhoitomaksu voi koitua silloin, jos maksat useaa lainaa samanaikaisesti. Tällöin joudut luonnollisesti maksamaan myös useaa tilinhoitopalkkiota. Tämän vuoksi lainojen vertailu ja yhdistäminen on todella tärkeää, sillä valitsemalla heti sopivan lainan voit säästää suuriakin summia lainakuluissa.

Todellinen vuosikorko

Lainan todellinen vuosikorko saadaan lisäämällä korkoon kaikki lainanhoitokulut, kuten tilinhoitopalkkio ja avausmaksu. Lainojen vertailu kannattaakin aina tehdä todellisen vuosikoron avulla. Mitä pienempi lainan todellinen vuosikorko on, niin sitä edullisemmaksi laina tulee.

Kilpailuta yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta yhdellä ilmaisella hakemuksella

Säästä lainakuluissa

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa

Paras tapa välttyä kalliilta lainalta on ehdottomasti kilpailuttaa eri pankit ja rahoituslaitokset. Kilpailuttamiseen voi käyttää esimerkiksi Arkadia Rahoituksen kaltaista palvelua. Arkadia rahoitus kilpailuttaa yhdellä hakemuksella yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta täysin ilmaiseksi. Voit kilpailuttaa lainat 60 000 euroon asti 1–15 vuoden laina-ajalla. Arkadia Rahoituksen avulla eri tarjousten vertailu käy nopeasti ja luotettavasti, yhdellä lainahakemuksella.

Lainaa jopa 70 000 € – Korko alkaen 4,99%

Palvelu on maksuton

Lainasumma
- +
Laina-aika
- +
Kuukausierä
211
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero
Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,99 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,99 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Hakemuksen käsittelee kumppanimme, joka on luvanvarainen lainanvälittäjä.
Freedom Finance yhteistyö Rahalaitos yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö