Suurimmat pankit Suomessa

Suomessa on nykyisin useita kotimaisia ja ulkomaisia lainantarjoajia. Kotimainen lainapalvelu Arkadia Rahoitus päätti selvittää mitkä ovat suurimmat suomalaiset ja ulkomaiset lainantarjoajat ja minkälaisia palveluita niiltä voi saada.

Suomalaisista lainantarjoajista kolmen kärki on pysynyt melko kauan samana. Kärjessä on tällä hetkellä OP, jonka markkinaosuus suomen lainoista on 35% toisena tulee Nordea 25% osuudella ja kolmantena on Danske Bank noin 10% osuudella. Vaikka OP Ryhmä on myöntänyt lainoja suomalaisista lainantarjoajista kaikkein hanakammin, kannattaa lainatarjous ehdottomasti hakea myös muilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Pankit tekevät aina luottopäätökset yksilöllisesti, joten koroissa voi olla suuria eroja hakijakohtaisesti.

Vertaile yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen tarjouksia

Ulkomaisista pankeista suurimmat ovat Ruotsissa toimiva Resurs Bank ja Nordax Bank. Norjassa suurimpia lainantarjoajia ovat taas Bank Norwegian ja Komplett Bank ja Virossa kärkipaikkoja pitävät Bigbank ja Bondora.

Selvityksessämme huomasimme, että ulkomaisten lainantarjoajien palvelut alkavat olla lähes samalla tasolla, kuin suomessa toimivien pankkien. Ulkomaiset lainantarjoajat tarjoavat nykyisin muun muassa omia talletustilejä, lainoja ja luottokortteja. Ulkomaiset pankit ovat tuoneet Suomeen rahoitussektorille kauan kaivattua kilpailua, joka näkyy kuluttajalle esimerkiksi matalan koron ja lainakustannusten muodossa.

Lainamarkkinoilla tarjonta on nykyisin siis hyvin runsasta, joka tarkoittaa sitä, että lainaa haettaessa vertailuun kannattaa ottaa mukaan niin monta pankkia ja rahoituslaitosta, kun mahdollista. Vertailu on tärkeää siksi, koska kukaan ei voi etukäteen tietää, mistä pankista saa parhaat lainaehdot. Kaikkien eri lainatarjousten vertailu voi olla kuitenkin työlästä ja siksi apuna kannattaa käyttää lainavertailupalvelua. Toisin sanoen, kun haet lainaa, kannattaa vertailuun ottaa mukaan mahdollisimman monta pankkia ja rahoituslaitosta, kuin vain mahdollista.

Kilpailuta yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta yhdellä ilmaisella hakemuksella

Paras laina juuri sinulle löytyy vertailemalla

Älä siis tee yhtä suurimmista virheistä lainaprosessissa, eli unohda vertailua. Esimerkiksi Arkadia Rahoituksen avulla Lainojen kilpailuttaminen on maksutonta, nopeaa ja helppoa. Arkadia Rahoitus on lainanvälittäjä, joka kilpailuttaa sekä suomalaiset, että ulkomaiset pankit. Voit kilpailuttaa yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella hakemuksella. Kilpailuttaminen kannattaa aina, mikäli olet aikeissa hakea uutta lainaa tai mikäli olet aikaisemmin ottanut lainan, luoton tai osamaksun, jossa nimelliskorko on yli 10%. Voit yhdistää vanhat kalliit lainat uudeksi edullisemmaksi lainaksi Arkadia Rahoituksen avulla.

Kilpailuta laina Arkadia Rahoituksella 2 minuutissa:

  1. Valitse sinulle sopiva summa, laina-aika ja kuukausierä
  2. Täytä lainahakemus
  3. Saat nopeasti lainatarjouksia eri pankeilta
  4. Valitse sopivin laina

Kilpailuta lainat 60 000 € asti (Korko alk. 4,00%)

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö

https://www.suomenpankki.fi/fi/Tilastot/rahalaitosten-tase-lainat-ja-talletukset-ja-korot/taulukot/rati-taulukot-fi/markkinaosuudet_luottolaitokset_fi/

Kirjoittaja Johannes S

Kirjoittanut Johannes S