Veronpalautukset ennakkoon 2024

Kesä lähestyy, mutta veronpalautukset voivat tuntua vielä kaukaisilta. Onko sinulla yllättäviä menoja, kuten autoremontti tai kodinkoneiden hankinta? Haluatko maksaa pois korkeakorkoisia lainoja ja tai ehkä haaveilet kesäloman aikaistamisesta tai uuden harrastuksen aloittamisesta? Voit onneksi nostaa esimerkiksi veronpalautusta vastaavan summan tilillesi kulutusluottona! Arkadia Rahoitus kilpailuttaa lainan puolestasi. Se on nopea ja helppo tapa saada rahaa jo ennen veronpalautusten maksupäivää. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit hyödyntää veronpalautuksia jo ennakkoon edullisen kulutusluoton muodossa.

Pikalinkit artikkeliin

Miksi odottaa veronpalautuksia, kun voit saada saman summan käyttöösi jo tänään?

Kesään on vielä aikaa, mikä tarkoittaa, että myös veronpalautuksia joutuu vielä odottamaan. Mutta entä jos sinun ei tarvitse odottaa, vaan voisit saada veronpalautusta vastaavan summan käyttöösi jo nyt? Voit tavallaan saada veronpalautukset ennakkoon nostamalla vastaavan summan kulutusluottona tilillesi, vaikka heti. Voit maksaa sen takaisin lainasopimuksen mukaisesti, ja mahdollisesti myös veronpalautuksia hyödyntäen. Näin et joudu odottamaan veronpalautuksia, vaan voit hyödyntää vastaavan summan jo etukäteen.

Arkadia Rahoituksen kautta voit:

 • Kilpailuttaa lainatarjoukset nopeasti ja helposti
 • Hakea lainaa helposti netissä
 • Saada selkeän ja kilpailukykyisen tarjouksen heti
 • Nostaa rahat tilillesi jopa saman päivän aikana

Monille veronpalautukset ovat odotettuja, ja niiden käyttötarkoitus on jo valmiiksi suunniteltuna. Oli se sitten lomamatka, uusi hankinta tai lainan lyhentäminen, veronpalautukset helpottavat suunnitelmia etenkin jos kyseessä on suurempi summa. Joskus olisi kuitenkin tarpeen saada veronpalautukset jo etukäteen, esimerkiksi tilanteessa, jossa astianpesukone hajoaa, ja on ostettava nopeasti uusi. Etenkin äkillisen rahantarpeen tapauksessa voi olla hyvä ajatus hankkia tarvittava summa kulutusluottona, veronpalautusten odottamisen sijaan.

Veronpalautus ennakkoon kulutusluottona voi olla hyvä vaihtoehto jos:

 • Haluat hyödyntää veronpalautusta vastaavan summan jo etukäteen.
 • Sinulla on yllättäviä menoja, kuten autoremontti tai kodinkoneiden hankinta.
 • Haluat maksaa pois korkeakorkoisia lainoja ja parantaa taloudellista tilannettasi.

Älä enää odota veronpalautuksia, vaan hae vastaava summa lainaa! Näin voit hyödyntää rahasi jo tänään!

Huomioithan: Verohallinto ei maksa veronpalautusta ennakkoon, vaan veronpalautuksen ennakkoon maksamisella tarkoitetaan yleensä rahan lainaamista ulkopuoliselta lainanantajalta ja lainan takaisinmaksua esimerkiksi veronpalautuksia hyödyntäen. Ennakkomaksu on kulutusluotto, josta maksetaan korkoa ja mahdollisia muita kuluja. Tarkista aina lainan takaisinmaksuehdot ennen lainan nostamista.

Kilpailuta laina ja hyödynnä veronpalautukset ennakkoon jo tänään

Kilpailuta esimerkiksi veronpalautusta vastaava lainasumma Arkadia Rahoituksen kautta. Arkadia Rahoituksen lainavertailun avulla voit saada ja vertailla tarjouksia useilta lainanmyöntäjiltä, joista voit valita itsellesi sopivimman ja edullisimman. Eikä sinun tarvitse hakea veronpalautuksia vastaavaa summaa, vaan voit hakea kulutusluottoa sen verran kuin tarvitset. Veronpalautuksia voi hyödyntää lainan takaisinmaksun apuna, esimerkiksi käyttäen veronpalautusta suurempana kertalyhennyksenä takaisinmaksun yhteydessä.

Mitä tarkoittaa veronpalautusten ennakkomaksu?

Veronpalautuksen ennakkoon maksamisella tarkoitetaan veronpalautusta vastaavan summan lainaamista kulutusluottona lainanantajalta ja lainan takaisinmaksua maksuehtojen mukaisesti, mutta esimerkiksi veronpalautuksia hyödyntäen. Näin voit periaatteessa saada käyttöösi veronpalautusta vastaavan summan rahaa jo nyt. Huomaa kuitenkin, että takaisinmaksu tapahtuu aina lainaehtojen mukaisesti, etkä voi välttämättä odottaa veronpalautuksia lainan takaisin maksamiseksi.

Miten saan veronpalautukset ennakkoon?

Verohallinto ei voi maksaa veronpalautuksia ennakkoon. Veronpalautuksia maksetaan, jos olet maksanut kuluneen vuoden aikana liikaa veroja, jolloin verohallinto palauttaa sinulle osan veroista. Veronpalautusten määrä voi olla muutamia kymppejä, satasia tai joissakin tapauksissa jopa tuhansia. Verohallinto lähettää keväisin jokaiselle verovelvolliselle esitäytetyn veroilmoituksen, josta selviää veronpalautusten tai jäännösveron määrä. Esitäytettyä veroilmoitusta voi muokata ilmoitettuun määräpäivään mennessä. Voit esimerkiksi tehdä erilaisia vähennyksiä, jolloin veronpalautuksesi summa voi kasvaa. Vähennettäviä kuluja voi olla esimerkiksi matkakulut ja kotitalousvähennys. Löydät lisätietoja vähennettävistä kuluista verohallinnon virallisilta verkkosivuilta. Voit tarkistaa oman verotuspäätöksesi netistä OmaVerosta tai kirjeestä, jonka verohallinto on sinulle toimittanut.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse odottaa veronpalautuksia, vaan voit saada veronpalautuksia vastaavan summan hakemalla tavallista kulutusluottoa! Lainasumman ei kuitenkaan tietysti tarvitse olla sama kuin veronpalautuksesi määrä, vaan voi hakea kulutusluottoa tarpeesi mukaan. Näin voit kilpailuttaa ja saada lainaa Arkadia Rahoituksen kautta:

 1. Hae ja kilpailuta laina: Voit hakea lainaa Arkadia Rahoituksen verkkosivustolla. Kilpailutamme lainan puolestasi ja saat juuri sinulle parhaat lainatarjoukset. Hakemusprosessi on nopea ja helppo.
 1. Tarjoukset: Voit saada lainatarjouksia useilta pankeilta ja lainanantajilta.
 2. Valitse tarjous: Vertaile tarjouksia ja valitse itsellesi sopivin ja edullisin.
 3. Nosta rahat: Kun olet hyväksynyt lainatarjouksen, rahat maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana.
 4. Maksa takaisin: Voit maksaa lainan takaisin lainaehtojen mukaisesti.

Veronpalautuksen maksupäivät vuonna 2024:

Veronpalautusten maksupäiviä on vuoden aikana useita. Maksupäivä riippuu siitä, milloin verotuksesi päättyy. Suurin osa suomalaisista saa veronpalautukset elokuussa tai syyskuussa, mutta maksupäiviä on useita vuoden aikana. Tarkista oma maksupäiväsi OmaVero-palvelusta. Huomaa, että maksupäivä ja palautuksen määrä voivat muuttua, jos teet vähennyksiä tai muita muutoksia veroilmoitukseen.

Verotuksen päättymiskuukausiVeronpalautuksen maksupäivä tilille
Toukokuu3.7.2024
Kesäkuu5.8.2024
Heinäkuu3.9.2024
Elokuu3.10.2024
Syyskuu4.11.2024
Lokakuu3.12.2024

Veronpalautukset ennakkoon – Hyödyt

Lainan hakeminen veronpalautusten odottelun sijaan voi olla hyödyllistä useissa tilanteissa. Arkadia Rahoituksen kautta voit kilpailuttaa lainan ilmaiseksi, ilman sitoutumista. Voit siis rauhassa tarkastella, sopiiko laina sinulle.

Tässä on muutamia hyötyjä:

 • Saat rahat käyttöösi heti.
 • Voit käyttää rahat mihin tahansa, esimerkiksi yllättäviin menoihin, remonttiin, matkaan tai uuden harrastuksen aloittamiseen.
 • Voit maksaa pois korkeakorkoisia lainoja ja parantaa taloudellista tilannettasi.

Mistä tiedän, saanko veronpalautuksia?

Näet verotuspäätöksestä, saatko veronpalautusta vai täytyykö sinun maksaa pois jäännösveroja. Verotuspäätös löytyy kätevästi netistä OmaVero-palvelusta, mutta se myös yleensä toimitetaan postitse. Näet päätöksestä veronpalautusten summan sekä maksupäivän.

Kenelle veronpalautukset ennakkoon sopii?

Veronpalautusten ennakkomaksu tavallisena kulutusluottona voi sopia sinulle, jos:

 • Et halua odottaa veronpalautuksia, vaan haluat hyödyntää summan jo etukäteen.
 • Sinulla on yllättäviä menoja, joihin tarvitset rahaa nopeasti.
 • Haluat maksaa pois korkeakorkoisia lainoja ja parantaa taloudellista tilannettasi.
 • Haluat aikaistaa kesäloman tai toteuttaa muita haaveita, joihin tarvitset rahaa.

Näiden lisäksi tulee kuitenkin ottaa huomioon jokaisen lainantarjoajan yleiset lainaehdot. Arkadia Rahoituksen kautta voit kilpailuttaa lainasi, jos:

 • Olet yli 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
Mitä tulee ottaa huomioon

Mitä tulee ottaa huomioon?

Veronpalautusten ennakkomaksulla tarkoitetaan kulutusluottoa, josta maksetaan korkoa ja mahdollisia muita kuluja. Vaikka veronpalautusta vastaavan summan saaminen kulutusluottona voi olla hyödyllinen ratkaisu, on tärkeää pitää mielessä vastuullinen lainanotto. Ennen lainan hakemista onkin tärkeää:

 • Vertailla lainatarjouksia: Älä hyväksy ensimmäistä tarjousta vaan vertaile eri lainantarjoajia ja valitse itsellesi edullisin vaihtoehto.
 • Takaisinmaksusuunnitelma: Tee realistinen suunnitelma lainan takaisinmaksusta ja varmista, että pystyt hoitamaan sen ilman ongelmia.
 • Tutustu ehtoihin: Lue laina-asiakirjat huolellisesti ja varmista, että ymmärrät kaikki lainaan liittyvät kulut ja ehdot.
 • Harkitse: Harkitse tarkkaan, onko kulutusluotto oikea ratkaisu juuri sinun tilanteeseesi.

Muista vastuullinen lainanotto

On tärkeää suunnitella omaa taloutta ja ymmärtää lainan ottamisen eri puolet. Jos suunnittelet lainan takaisinmaksua veronpalautusten avulla, kannattaa varmistaa odotettavissa oleva veronpalautussumma ja tutustua lainan maksuehtoihin. OmaVerosta löydät verotuspäätöksen, josta selviää saatko veronpalautuksia vai joudutko maksamaan mätkyjä.

Jos valitset ottaa lainaa, muista nämä:

 • Tarkista lainakustannukset: Vertaa lainatarjouksia ja valitse laina, jossa on mahdollisimman matala korko ja kokonaiskustannus.
 • Lainaa vain tarpeeseen: Älä ota enempää lainaa kuin mitä tarvitset.
 • Suunnitelmallinen takaisinmaksu: Tee selkeä suunnitelma lainan takaisinmaksusta, jotta vältyt maksuvaikeuksilta.

Lainaa mätkyihin eli jäännösveroihin

Saitko mätkyjä? Veronpalautuksen sijaan voit joskus joutua maksamaan jäännösveroa eli mätkyjä. Verohallinto saattaa pyytää sinulta jäännösveroja, jos edellisen vuoden tulot ovat olleet suunniteltua suuremmat tai vähennyksiä on voitu käyttää vähemmän kuin oletettu.

Tässä tapauksessa kulutusluotto voi olla hyvä tapa maksaa kertyneet mätkyt. Kulutusluoton voi kilpailuttaa ja voit valita itsellesi edullisimman vaihtoehdon. Lainan lyhentämisen voi myös jakaa pienempiin eriin, mikä voi helpottaa talouttasi, kun sinun ei tarvitse maksaa suurta summaa kerralla. Näin voit hyödyntää kulutusluottoa jäännösverojen maksamisessa:

 1. Selvitä OmaVerosta jäännösveron summa, joka sinun täytyy maksaa.
 2. Kilpailuta edullisin laina.
 3. Nosta laina.
 4. Maksa jäännösverot.
 5. Maksa laina takaisin sovituissa erissä.

Miten Arkadia Rahoitus voi auttaa?

Arkadia Rahoitus auttaa sinua löytämään sopivimman ja edullisimman lainan. Voit käyttää lainan haluamaasi tarkoitukseen veronpalautusten odottamisen sijaan tai esimerkiksi jäännösveron maksamista varten. Tarjoamme lainavertailun, jolla saat lainatarjouksia useilta pankeilta ja rahoitusyhtiöltä. Tämä mahdollistaa lainan kilpailuttamisen ja edullisimman lainan löytämisen. Arkadia Rahoitus tarjoaa nopean ja helpon tavan hakea lainaa. Meillä on yhteistyösopimukset useiden pankkien ja lainanantajien kanssa, joten voit saada lainatarjouksia useilta eri tahoilta. Voit vertailla tarjouksia rauhassa ilman sitoutumista ja valita itsellesi sopivimman ja edullisimman.

Yhteenveto

Veronpalautusten odottaminen voi olla turhauttavaa, jolloin voi olla järkevää hakea vastaava summa kulutusluottona. Veronpalautusten ennakkomaksu tarkoittaa vastaavan summan hakemista tavallisena kulutusluottona, jolloin voit saada rahaa nopeasti, kun sille on tarvetta, etkä joudu odottamaan kesään asti veronpalautuksia. Veronpalautusten ennakkomaksu ei siis tarkoita, että saisit veronpalautukset ennakkoon Verohallinnolta. Arkadia Rahoitus auttaa sinua löytämään sopivan lainaratkaisun, kun tarvitset rahaa. Muista kuitenkin suunnitella talouttasi huolellisesti ja varmistaa, että pystyt maksamaan lainan takaisin maksuehtojen mukaisesti. Lainan hakeminen on järkevää monissa tilanteissa, mutta se vaatii aina huolellista harkintaa ja vastuullista suhtautumista lainanottoon. Muista aina vertailla eri vaihtoehtoja ja varmistaa, että sinulla on lainan takaisinmaksua varten realistinen suunnitelma. Kun toimit harkiten, voit hyödyntää ennakkoon veronpalautuksia vastaavaa summaa vastuullisesti.

Vinkki: OmaVerosta löydät myös tietoa verotuksen optimoinnista. Verojen suunnittelu voi auttaa sinua pienentämään tulevia veroja ja kasvattamaan tulevia veronpalautuksia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä – veronpalautukset ennakkoon

Miten saan veronpalautukseni ennakkoon?

Et voi saada verohallinnolta veronpalautusta ennakkoon, vaan veronpalautuksen ennakkoon maksamisella tarkoitetaan rahan lainaamista lainanantajalta ja lainan takaisinmaksua maksuehtojen mukaisesti, mutta esimerkiksi veronpalautuksia hyödyntäen. Ennakkomaksu on kulutusluotto, josta maksetaan korkoa ja mahdollisia lainan muita kuluja. Tarkista aina lainan ehdot ennen lainan nostamista.

Kuinka paljon veronpalautus ennakkoon maksaa?

“Veronpalautus ennakkoon” on tavallinen kulutusluotto. Laina maksaa lainasopimuksen mukaisen koron ja mahdolliset lainan muut kulut. Lainan korko vaihtelee lainanantajan ja lainasumman mukaan. Lisäksi lainaan voi liittyä muita kuluja, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu.

Voinko kilpailuttaa lainan mätkyjä varten?

Kyllä, voit kilpailuttaa lainan mätkyjä varten. Useat pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat lainoja jäännösverojen maksamiseen. Arkadia Rahoitus voi kilpailuttaa lainasi ja auttaa sinua löytämään edullisimman lainan ja säästämään rahaa.

Onko veronpalautusten ennakkomaksu turvallinen?

Veronpalautusten ennakkomaksulla tarkoitetaan tavallista kulutusluottoa. Se on turvallinen tapa saada rahaa nopeasti, jos teet sen vastuullisesti. Varmista, että ymmärrät kaikki lainaan liittyvät ehdot ja kulut.