Lainaa yhteishakijan kanssa

Jos tarvitset lainaa, niin lainatarjouksia kannattaa ehdottomasti hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Tämä parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa ja yleensä lainaa saa myös edullisemmin verrattuna siihen, jos hakisit lainaa yksin.

Edullisempi korko lainatarjoukselle

Lainanmyöntäjät tarjoavat lainaa kaikkein varmemmin niille, joiden maksukyky on kunnossa. Tästä syystä yhdessä haettavan lainan saa todennäköisemmin ja usein myös edullisemmin, koska lainantarjoajat arvioivat hakijoiden takaisinmaksu kyvyn paremmaksi.

Lainantarjoajan tekemä arvio asiakkaan takaisinmaksukyvystä peilautuu siis suoraan saatuun lainatarjoukseen.
Mitä parempi hakija ► Sitä edullisempi laina.

Kun haet lainaa jonkun kanssa, saat myös haetun lainasumman todennäköisemmin, sillä kun lainan takaisinmaksajia on kaksi, niin pankit ja rahoituslaitokset ovat valmiimpia lainaamaan enemmän.

Lainaa voi tietenkin saada myös ilman rinnakkaishakijaa, jos talousasiat ovat kaikin puolin kunnossa. Tämä tarkoittaa käytännössä puhtaita luottotietoja ja säännöllisiä tuloja. Mikäli lainaa voi kuitenkin hakea yhdessä jonkun kanssa, kannattaa se lähes poikkeuksetta tehdä, koska toisen hakijan kanssa lainan korko on lähes aina matalampi.

Hae lainatarjouksia yksin tai yhdessä

Rinnakkaishakijan vastuut ja vaatimukset

Jotta voi hakea lainaa yhdessä, rinnakkaishakijan pitää täyttää samat perusvaatimukset, kun niin sanotun päähakijan. Vaatimukset ovat:

  • Täysi-ikäisyys
  • Suomalainen henkilötunnus
  • Säännölliset tulot

Rinnakkaishakijan ja pääasiallisen hakijan ei tarvitse kuitenkaan asua samassa taloudessa eikä olla perheenjäseniä.

Yhteishakijan on hyvä huomioida se, että myös hän on velallinen. Vastuu lainan maksamisesta loppuu vasta silloin, kun laina on maksettu kokonaisuudessaan pois.

Esimerkki rinnakkaishakijan tuomasta edusta

Haette lainaa 20 000 € puolisonne kanssa. 5 vuodeksi.  Lainan todellinen vuosikorko on 7.45 % ja kuukausittainen tilinhoitokulu 5 €.

Lainan kuukausierä olisi tällöin noin 403 € ja lainan kokonaiskustannuksiksi tulisi noin 24 175 €. Molemmille tulisi siis maksettavaksi 12 087,5 €.

Jos taas ottaisit koko lainan yksin, olisi koko 24 175 € kokonaan sinun maksettavanasi. Huomioi myös se, että sinun tulisi mahdollisesti ottaa lainalle myös pidempi laina-aika, jotta lainan kuukausilyhennykset eivät olisi liian suuret maksukykyysi verrattuna.

Lainakustannukset yhteishakijan kanssa

Esimerkissä ei ole huomioitu sitä, että lainan korko voi mahdollisesti olla alempi, kun lainaa haetaan rinnakkaishakijan kanssa. Lainaesimerkki on tehty Top5Credits.com lainalaskuria hyödyntämällä.

Kilpailuta lainapalvelut 1 ilmasella hakemuksella

Hae edullista lainaa verkosta yksin tai yhdessä

Haet lainaa sitten yksin tai yhdessä, niin on esiarvoisen tärkeää kilpailuttaa eri lainapalvelut ennen lainan ottamista. Vain kilpailuttamalla pankit ja rahoituslaitokset saat todellisen kuvan siitä, mistä saat lainaa kaikkein halvimmalla. Voit kilpailuttaa yli 35 lainapalvelua täysin ilmaiseksi Arkadia Rahoituksen kätevän palvelun avulla. Palvelu on turvallinen ja toimii 100 % verkossa. Lisäksi kilpailutus palvelumme käyttö ei velvoita sinua nostamaan lainaa tilillesi, vaan voi rauhassa tarkastella saamiasi lainatarjouksia ja päättää vasta sitten haluatko nostaa lainan vaiko et. Voit halutessasi myös kilpailuttaa nykyisen lainasi uudelleen, jolloin voit mahdollisesti pienentää nykyisiä lainakustannuksiasi. Kokeile Arkadia Rahoitusta, sillä vain hakemuksen lähettämällä voit saada henkilökohtaisia lainatarjouksia.

  • Mukana yli 30 lainapalvelua
  • Ilmainen hakemus ilman sitoutumista
  • Palvelumme on kilpailuttanut jo yli 100 000 lainaa
peräti 70 prosenttia saa lainarajouksen

Kilpailuta lainat 60 000 € asti (Korko alk. 4,00%)

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö
Kirjoittaja Johannes S

Kirjoittanut Johannes S