Viimeaikainen yleinen hintatason nousu on herättänyt monissa huolta siitä, miten rahat riittävät. Varsinkin sähkön ja polttoaineen hinnoissa on nähty roimia korotuksia viime aikoina. Me Arkadia Rahoituksella selvitimme, vaikuttaako yleinen hintojen nousu eli inflaatio vakuudettomiin lainoihin, kuten kulutusluottoihin ja yhdistelylainaan ja miten normaali kuluttaja voi parantaa omaa ostovoimaa hintojen noustessa.

Inflaatio ja kulutusluotot

Alkuvuodesta kiihtynyt inflaatio heijastuu varmasti lähitulevaisuudessa nostettujen lainojen määrään ja lainasummiin, sillä jatkuvasti nousevat kustannukset saavat ihmiset hakemaan ulkopuolista rahoitusta. Varsinkin sähkön- ja polttoaineen hinta on kovassa myllerryksessä ja onkin jo nyt vaikuttanut monen suomalaisen ostovoimaan.

Hyvänä uutisena kuluttajalle voidaan kuitenkin pitää sitä, että jos ja kun lisärahoitukselle tulee tarvetta, niin kuluttajan ei tarvitse huolehtia inflaation vaikutuksesta vakuudettomiin lainoihin, sillä niissä on lähes poikkeuksetta kiinteä ennalta määritelty korko. Tämä tieto on varmasti huojentava monelle vakuudetonta lainaa ottaneelle ja sitä harkitsevalle.

Vakuudettomien lainojen hakeminen tulee varmasti lisääntymään lähiaikoina, joten suosittelemme kuluttajia olemaan valppaana ja kilpailuttamaan lainapalvelut, sillä erilaisia lainapalveluita on nykyisin runsaasti.

Kilpailuta lainat netissä

Vaikka inflaatio harvoin koskettaa kulutusluottoja tai vakuudettomia lainoja, ei se tarkoita, etteikö lainakuluissa voisi silti säästää. Uudet lainat kannattaa aina kilpailuttaa, sillä vain siten saat selville, mikä lainantarjoaja on valmis antamaan sinulle lainaa edullisimmin. Lainapalveluiden kilpailuttaminen on tehty nykyisin todella helpoksi netissä ja se ei yleensä vie muutamaa minuuttia kauempaa.

Kilpailuta +30 lainapalvelua

Myös yhdistämällä vanhat lainasi voit laskea lainakustannuksiasi merkittävästi. Yhdistämällä lainasi voit maksaa vain yhden lainan kulut ja korot sen sijaan, että maksaisit useampaa luottoa ja niistä koituvia kuluja. Varsinkin nykyisessä maailmantilanteessa, jossa energian ja muiden pakollisten kustannusten nousu on arvaamatonta, on jokainen säästetty euro monelle suomalaiselle arvokas.

Jukka laski lainakustannuksia peräti 80% yhdistelylainan avulla


Jukka yhdisti vanhat lainat ja osamaksut Arkadia Rahoituksen avulla, mikä tiputti kuukausikulut 400 euroon pienemmän koron ja joustavamman maksuajan ansiosta. Nyt Jukka säästää peräti 1600 euroa joka kuukausi ja palkasta jää 80% enemmän käteen. Yhdistelylainan tuoma säästö tulee todellakin tarpeeseen, sillä elintarvikkeiden ja energian kallistuminen nakertavat jo valmiiksi Jukan taloutta. Yhdistelylainan avulla rahaa jää muuhunkin, kun kalliiden lainojen ja osamaksujen lyhentömiseen.

Arkadia Rahoituksen avulla kilpailutat yli 30 lainapalvelua ilmaiseksi. Hakemuksen täyttö ei sido sinua mihinkään vaan voit rauhassa katsoa minkälaisia lainatarjouksia saat ja tehdä päätöksen lainan nostamisesta vasta saamiesi tarjousten jälkeen. Palvelu on turvallinen ja se on auttanut jo yli 100 000 suomalaista laina-asioissa.

Kilpailuta lainat 60 000 € asti (Korko alk. 4,00%)

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö
Kirjoittaja Johannes S

Kirjoittanut Johannes S