Uuden luottotietorekisterin käyttöönotto Suomessa huhtikuussa 2024 merkitsee merkittävää muutosta lainanantoprosessiin. Tämä uudistus tuo lainanantajien saataville entistä kattavammat tiedot asiakkaidensa taloudellisesta tilanteesta, mukaan lukien nykyiset velat ja maksuhistorian. Sen tavoitteena on edistää vastuullista lainanantoa ja ehkäistä ylivelkaantumista. Tässä valossa, lainojen yhdistäminen ennen uuden rekisterin voimaantuloa voi olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Lainojen yhdistämisen edut

Paremmat lainaehdot: Yhdistämällä olemassa olevat velat yhdeksi lainaksi saatat saada paremmat lainaehdot, kuten alhaisemman koron tai pidemmän takaisinmaksuajan. Tämä voi pienentää kuukausittaisia maksueriäsi ja parantaa taloudellista liikkumavaraasi.

Yksinkertaistettu taloudenhoito: Kun kaikki velkasi ovat yhdessä lainassa, talouden hallinnointi yksinkertaistuu. Sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä kuukausittaisesta maksusta useiden sijaan, mikä voi vähentää viivästymisten ja maksuhäiriöiden riskiä.

Parempi lainakelpoisuus: Yhdistämällä lainasi ennen uuden luottotietorekisterin käyttöönottoa, voit mahdollisesti parantaa lainakelpoisuuttasi. Kun velkasi näyttävät selkeämmiltä ja maksukykysi paremmalta, lainanantajat voivat arvioida sinua vähemmän riskialttiiksi asiakkaaksi.

Mitä ottaa huomioon?

Ajoitus: Uuden luottotietorekisterin käyttöönottopäivämäärä lähestyy. On viisasta toimia ajoissa, jotta ehdit hyödyntää nykyiset, mahdollisesti suotuisammat lainaehdot ennen rekisterin käyttöönottoa.

Kustannusten vertailu: Ennen lainojen yhdistämistä on tärkeää vertailla eri lainanantajien tarjouksia ja laskea yhdistelylainan kokonaiskustannukset. Muista ottaa huomioon kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksut ja mahdolliset varhaisen takaisinmaksun palkkiot.

Taloudellisen tilanteen arviointi: Ennen lainojen yhdistämistä tee perusteellinen katsaus taloudelliseen tilanteeseesi. Arvioi velkasi, tulosi ja menosi, jotta ymmärrät paremmin, miten yhdistelylaina vaikuttaisi talouteesi pitkällä tähtäimellä.

Yhteenveto

Vaikka jokaisen taloudellinen tilanne on yksilöllinen, lainojen yhdistäminen ennen uutta luottotietorekisteriä voi tarjota monia etuja. Se voi parantaa lainakelpoisuuttasi, helpottaa taloudenhoitoa ja mahdollisesti johtaa suotuisampiin lainaehtoihin. Harkitse kaikki vaihtoehdot huolellisesti ja tee päätös, joka tukee pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitasi.

Jos yhdistelylaina on sinulle ajankohtainen ratkaisu, suosittelemme kilpailuttamaan lainat nyt ilmaiseksi yli 35 pankilla ja rahoitusyhtiöllä.

Edullinen luotto – nopea, mutkaton, luotettava

Arkadia Rahoituksen avulla voit vertailla useiden lainanantajien tarjouksia ilman sitoumusta ja täysin veloituksetta. Tämä antaa sinulle kattavan katsauksen lainavaihtoehdoistasi ja antaa sinun valita parhaan tarjouksen.

Täytä lomake nyt ja vertaa korkoja jopa yli 35 pankissa – läpinäkyvästi ja nopeasti.

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö