Työelämän pirstaloituessa lainatiskillä törmätään useammin tilanteeseen, jossa asiakkaan tulojen säännöllisyys on hankalasti arvioitavissa. Silloin pankki voi joutua näyttämään hakemukselle punaista valoa. Erityisesti koronaviruspandemian aikana yrittäjien on ollut vaikea saada lainaa.

Ylen uutisessa vakuutus- ja pankkitoiminnan dosentti Olli-Pekka Ruuskanen muotoilee asian niin, että työelämän murros ja työmarkkinoihin liittyvät riskit näkyvät väistämättä myös luottopäätöksissä. Epävarmassa asemassa olevien mahdollisuus saada luottoa heikkenee tai luoton hinta nousee.

– Yrittäjän gloria voi olla kaukana, kun pankki tekee lainapäätöksiä, Ruuskanen sanoo.

Yrittäjien tilanne helpottui loppuvuonna 2021

Pankkien kireä suhtautuminen yrittäjiin kiristyi yhä tiukemmalle koronaviruspandemian alettua. Pandemian myötä yrittäjät eivät välttämättä nostaneet yrityksestään itselleen palkkaa aiempaan tahtiin, vaikka liiketoiminta olisi sujunut hyvin. Tämän lisäksi hallituksen päätös asettaa tilapäinen 10% korkokatto kulutusluotoille vaikeutti myös yrittäjien mahdollisuuksiin saada lainaa. Tilapäisen korkokaton päättyminen syyskuun lopussa 2021 helpotti yrittäjien asemaa lainamarkkinoilla.

Kilpailuta lainat 2 minuutissa

Mistä lainaa kannattaa hakea yrittäjänä?

Yrittäjänä lainatarjousta voi joutua kysymään useammasta pankista. Osalta luottopäätöstä ei tule ollenkaan ja osalla taas lainan hinta on kova. Luovuttaa ei kuitenkaan kannata, sillä digitaalisaation myötä lainatarjouksen pyytäminen pankeista on helpottunut.

Arkadia Rahoitus on kotimainen palvelu, jonka avulla voit kilpailuttaa useat eri pankit ja rahoitusyhtiöt yhdellä nettihakemuksella. Lainojen kilpailuttaminen Arkadia Rahoituksen avulla on maksutonta, nopeaa ja helppoa.

Kilpailuta pankit 2 minuutissa

Ensimmäiseen tarjoukseen tarttuminen voi tulla kalliiksi, mutta jos maltat kilpailuttaa lainat, voit parhaassa tapauksessa saada suuriakin säästöjä. Arkadia Rahoitus on lainanvälittäjä, joka kilpailuttaa yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella hakemuksella. Voit myös yhdistää vanhat kalliit lainat uudeksi edullisemmaksi lainaksi Arkadia Rahoituksen avulla.

Kilpailuta laina Arkadia Rahoituksella 2 minuutissa:

  1. Valitse sinulle sopiva summa, laina-aika ja kuukausierä
  2. Täytä lainahakemus
  3. Saat nopeasti lainatarjouksia eri pankeilta
  4. Valitse sopivin laina

Kilpailuta lainat 60 000 € asti (Korko alk. 4,00%)

Palvelu on maksuton

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä
211
Aloita lainahakemus
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero

Jo yli 200 000 kilpailutettua lainaa

70% saa meiltä tarjouksen

Kuukausierä on laskettu 9,5 % esimerkkikorolla.
Esimerkkilaskelma: Todellinen vuosikorko on 11,21 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 49 € ja esimerkkikorko 9,5 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 12 950 €, eli 210 €/kk.

Nimelliskorko min 4,00 – max 20%. Todellinen vuosikorko min 4,00 – max 38 %. Laina-aika min 1 – max 15 vuotta.

Rahalaitos yhteistyö Axolaina yhteistyö Omalaina.fi yhteistyö Rahoitu.fi yhteistyö Zmarta yhteistyö Sortter yhteistyö
Kirjoittaja Johannes S

Kirjoittanut Johannes S