Oletko saanut maksuhäiriömerkinnän ja luottotietosi menneet? Lue voitko saada uutta lainaa ilman luottotietoja ja mitä se tarkoittaa vanhojen lainojesi kannalta.

Uudet lainat ilman luottotietoja:

Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa merkittävästi uuden lainan saamista. Käytännössä maksuhäiriömerkintä estää uuden lainan saamisen ilman asetettavia vakuuksia tai takaajia.

Maksuhäiriömerkintä ei tarkoita kieltoa lainan saamiseksi, mutta laki velvoittaa lainaa tarjoavat yritykset varmistumaan siitä, että heidän asiakkaansa pystyvät maksamaan lainansa takaisin. Maksuhäiriömerkintä asettaa asiakkaan maksukyvyn hyvin kyseenalaiseksi, joten jos maksuhäiriömerkintä ei lainakieltoa tarkoitakaan, niin hyvät perustelut pitää esittää saadakseen lainaa.

Maksuhäiriömerkintää kannattaa pitää isona varoitusmerkkinä oman talouden tilasta. Uuden lainan hankkiminen on harvoin kannattavaa, jos entisten velvoitteiden hoidossa on vaikeuksia.

Vanhat lainat ja maksuhäiriömerkintä:

Maksuhäiriömerkintä ei lähtökohtaisesti vaikuta olemassa oleviin lainasopimuksiisi, ellei maksuhäiriömerkintä koske juuri kyseistä lainaa. Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa ensisijaisesti uusien lainojen saantia, vanhojen sopimuksien pysyessä voimassa sellaisenaan.

Kukin lainaa tarjoava tai palveluja luotoksi myyvä yritys tarkastelee tilannetta oman yrityksensä näkökulmasta ja asiakkaan velvoitteiden hoitoa heidän oman yrityksensä kohdalla. Älä heitä pyyhettä kehään maksuhäiriömerkinnän jälkeen, vaan hoida velvoitteesi mahdollisimman hyvin. Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa uusien luottosopimusten solmimista, joten hoida vanhat asiakassuhteet hyvin, uusia voi olla vaikea solmia.

Maksuhäiriömerkinnän vaikutus tiivistetysti:

  • Uuden lainan saanti hyvin vaikeaa
  • Vanhat lainasi pysyvät ennallaan
  • Luotolliset sopimuksesi pysyvät ennallaan
  • Älä heitä pyyhettä kehään